Acasă Politic Kenia: Guvernul roman acorda atentie deosebita managementului durabil al chimicalelor

Kenia: Guvernul roman acorda atentie deosebita managementului durabil al chimicalelor

DISTRIBUIȚI

117009 – 18022013 – La sediul Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) de la Nairobi, Kenia, a avut loc, în data de 17 februarie a. c., Forumul la nivel global al femeilor miniştri şi cu poziţie de lideri în domeniul mediului. Acest Forum a fost organizat în marja Consiliului de Administraţie UNEP, care se va desfăşura în zilele următoare.

            Principalele subiecte aflate pe agenda reuniunii s-au referit la creşterea rolului femeilor cu poziţie de lider în domeniul protecţiei mediului, în special în ceea ce priveşte minimizarea impactului chimicalelor asupra sănătăţii şi mediului, precum şi la acţiunile necesare implementării Deciziei privind rolul femeilor în ceea ce priveşte combaterea schimbărilor climatice, adoptată la a 18-a Conferinţă a Părţilor la Convenţia ONU privind schimbările climatice.România, reprezentată prin secretarul de stat în cadrul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, Elena Dumitru, a avut intervenţii pe subiectele menţionate.

            Astfel, în ceea ce priveşte necesitatea asigurării unui management durabil al chimicalelor, Secretarul de Stat a menţionat faptul că acest subiect constituie un punct important în actualul Program de Guvernare, căruia i se acordă o deosebită atenţie, atât din punct de vedere al întăririi capacităţii instituţionale, cât şi al dezvoltării unui sistem informaţional referitor la impactul toxicologic al chimicalelor plasate pe piaţa internă.

            ”Suntem conştienţi că, pentru a dezvolta o economie verde, se impune să colaborăm pentru intensificarea acţiunilor necesare asigurării unui management durabil al chimicalelor de-a lungul întregului ciclu de viaţă al acestora, pentru a promova soluţii alternative mai sigure şi adopta măsuri de prevenire a accidentelor industriale şi de combatere a emisiilor şi poluărilor accidentale. Acţiunile de prevenire trebuie în permanenţă să aibă prioritate. Pentru că este de preferat şi mult mai uşor să previi decât să acţionezi pentru remedierea şi înlăturarea efectelor”, a precizat Secretarul de Stat Elena Dumitru.

            În cadrul panelului dedicat schimbărilor climatice, intervenţia Secretarului de Stat s-a referit, în special, la disponibilitatea pe care România o are în ceea ce priveşte stabilirea iniţiativelor la nivel internaţional şi dezvoltarea diplomaţiei în domeniul schimbărilor climatice, vizând integrarea femeilor în procesele de elaborare a politicilor şi de creştere a conştientizării în acest domeniu.

            În finalul discuţiilor care au avut loc în cadrul acestui Forum, România şi-a exprimat disponibilitatea şi dorinţa de a fi implicată în concretizarea acţiunilor pe care Reţeaua la nivel global a femeilor miniştri şi lideri în domeniul mediului a hotărât să le întreprindă în perioada următoare. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.