Acasă Politic Secretarul Primariei Ciceu, in conflict de interese

Secretarul Primariei Ciceu, in conflict de interese

DISTRIBUIȚI

117008 – 18022013 – Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea regimului juridic privind conflictul de interese în materie administrativă de către Kopacz Csaba, secretar în cadrul Primăriei comunei Ciceu din judeţul Harghita.

ANI a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către Kopacz Csaba, ca urmare a semnării, în calitate de secretar în cadrul Primăriei comunei Ciceu, a unui contract de prestări servicii, încheiat între primărie şi S.C. Tectum Company S.A. (societate în cadrul căreia deţine calitatea de acţionar), în valoare totală de 296.390,78 lei, precum şi ca urmare a participării, în calitate de secretar în cadrul Primăriei Ciceu, în comisia de evaluare a ofertelor, în vederea atribuirii contractului mai sus menţionat.

Astfel, au fost identificate elemente în sensul încălcării regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă, deoarece, conform prevederilor Legii nr. 161/2003, „Funcţionarul public este în conflict de interese dacă ( …) este chemat să rezolve cereri, să ia decizii sau să participe la luarea deciziilor cu privire la persoane fizice şi juridice cu care are relaţii cu caracter patrimonial”.

La data de 15 februarie 2005, Kopacz Csaba a fost numit în funcţia publică de conducere de secretar în cadrul Primăriei Ciceu. Începând cu data de 18 octombrie 1994, el deţine calitatea de acţionar în cadrul S.C. Tectum Company S.A.

Având în vedere cele de mai sus, au fost iniţiate demersurile în vederea anulării contractelor încheiate cu încălcarea prevederilor legale privind conflictul de interese. Complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din funcţie, precum şi interdicţia de a mai ocupa o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a raportului, ori, după caz, constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementărilor aplicabile demnităţii şi funcţiei respective. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.