Acasă Politic Sibiu: In cazul Radoaie „s-a respectat procedura legala

Sibiu: In cazul Radoaie „s-a respectat procedura legala

DISTRIBUIȚI

117255 – 26022013 – Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a făcut precizări în legătură cu acuzaţiile familiei din Sibiu care a acuzat autorităţile de interceptare ilegală.Procurorul de caz Ioan Boţoc, cel care instrumentează şi cazul jandarmului ucis la Consulatul German, a precizat că „s-a respectat procedura leagă în acest caz”.Familia Rădoaie a ieşit public şi a acuzat instituţiile statului din Sibiu  că au complotat şi i-au instalat ilegal un dispozitiv audio de urmărire, chiar sub patul conjugal, cu scopul de a-i include pe lista suspecţilor în cazul jandarmului sibian ucis la Consulatul Germaniei anul trecut.

„Este o anchetă în derulare, activităţile efectuate, înregistrările, au fost efectuate în condiţiile legii şi, zicem noi, justificate. La momentul potrivit o să facem comunicările de rigoare…Sunt în cercul de suspecţi. Expertiza ADN nu este încă finalizată în cazul lor, se aşteaptă rezultatul”, a precizat procurorul Ioan Boţoc, citat de presa locală.

Foşti angajaţi ai ISU Sibiu, soţii Adrian şi Melania Rădoaie au dezvăluit în media naţională cum au devenit victime al „sistemului securist” din Sibiu. În data de 12 februarie, cei doi au găsit în dormitor un suport pe care erau montate microfoane. Soţii Rădoaie, care au găsit dispozitivul de ascultare montat în casa din Sibiu, sub pat, muncesc în Suedia ca şoferi de TIR, iar anchetatorii vor să stabilească dacă au fost sau nu în ţară în luna mai a anului trecut, când a fost ucis jandarmul Marius Paliuc. În timpul anchetei, numărul de telefon al lui Adrian Rădoaie a fost găsit în telefonul jandarmului şi, ulterior, s-a stabilit că stabilit că cei doi fuseseră colegi de liceu.

Cazul jandarmului Marius Paliuc  a rămas încă nesoluţionat. Până acum au fost audiate peste 200 de persoane în dosar, iar de la 20 de persoane s-a cerut efectuarea expertizelor ADN, printre care şi familia Adrian şi Melania Rădoaie. Marius Paliuc a fost ucis cu mai multe lovituri de cuţit în ghereta Jandarmeriei, în timp ce asigura paza Consulatului.

Cazul familiei Rădoaie a fost adus în atenţia opiniei publice de FACIAS, care cere modificarea legislaţiei din România,  astfel încât să nu mai existe interceptări ilegale sau abuzuri din partea anchetatorilor. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.