Acasă Politic Argeş: Muncitorii de la Dacia au oprit lucrul

Argeş: Muncitorii de la Dacia au oprit lucrul

DISTRIBUIȚI

117853 – 20032013 – Muncitorii de la Uzina Dacia din Mioveni au oprit lucrul miercuri dimineata, incepand un protest spontan, miercuri dimineata. Productia a fost intrerupta in toate sectiile fabricii. Angajatii sunt nemultumiti de prevederile noului contract de munca, acesta urmand a fi negociat pe data de 31 martie. 

Jumatate din angajati, respectiv circa 6.000 de persoane, au incetat lucrul, deoarece vor ca salariile sa le fie calculate ca pana in prezent, desi acest lucru ar urma sa se schimbe odata cu noul contract de munca. De asemenea, se cer noi majorari salariale.

La protest participa, insa, aproximativ 1.000 de angajati. Acestia cer o majorare de 25% a salariilor, respectiv cu aproximativ 500 de lei. Conducerea companiei ar fi de acord cu o majorare de numai 100 de lei. 

Anca Oreviceanu, directorul de comunicare al Renault, a declarat ca urmeaza discutii intre liderii de sindicat si conducerea companiei. „Noi speram ca acest protest sa se opreasca cat mai repede. Este in interesul atat al salariatilor, cat si al companiei ca lucrurile sa se rezolve la masa dialogului, decat prin proteste. Consecintele vor putea fi evaluate dupa ce acest protest se va incheia”, a precizat aceasta.

Protestatarii mai cer si majorarea valorii tichetului de masa, precum si imbunatatirea conditiilor de munca. Ei mai sustin si ca sunt tratati necorespunzator la locul de munca.

Conform spuselor salariatilor, profitul companiei este foarte mare si vor ca si ei sa beneficieze de acest lucru, mai ales ca persoanele din conducerea companiei primesc o anumita parte din profit.

Salariul mediu la uzina de la Mioveni este in jur de 3.000 de lei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.