Acasă Politic Bruxelles: Minodora Cliveti vorbeşte ca un sindicalist

Bruxelles: Minodora Cliveti vorbeşte ca un sindicalist

DISTRIBUIȚI

117456 – 05032013  –  Europarlamentarul PSD Minodora Cliveti, membra a Comisiei pentru ocuparea fortei de munca si afaceri sociale din Parlamentul European (PE), a prezidat marti Conferinta „Avem nevoie de o implementare eficienta a Directivei privind detasarea lucratorilor”, organizata de Grupul Socialistilor si Democratilor din PE impreuna cu sindicatele de la nivel european si societatea civila.

In cadrul conferintei au luat cuvantul Andreas Lill, director general al Federatiei Europene Cleaning Industries, Harald Wiedenhofer, secretar general al Federatiei Europene a Sindicatelor din Agricultura si Turism, si Philippe Vanden Broeck, consilier general al Directorului General al Belgian Social Control.

Minodora Cliveti a declarat ca „interpretarea actuala a directivei privind detasarea lucratorilor nu indeplineste obiectivele legiuitorului comunitar de a asigura un climat de concurenta loiala, nici nu garanteaza respectarea drepturilor lucratorilor si mai mult submineaza drepturile sociale fundamentale. Din acest motiv, avem nevoie de o punere in aplicare a directivei pentru a lupta impotriva dumping-ului social si a concurentei neloiale privind salariile si conditiile de munca ale lucratorilor de catre prestatorii de servicii straini de pe piata fortei de munca din tara gazda”.

In cadrul PE au avut loc mai multe discutii cu privire la protectia sociala a lucratorilor detasati in cadrul Uniunii Europene (UE).

„Suntem profund ingrijorati de faptul ca o parte din Grupul Partidului Popularilor Europeni incearca sa transforme dezbaterea intr-o lupta intre vechile state membre si noile state membre – Estul impotriva Vestului. Trebuie sa ne fie clar o data pentru totdeauna, ca punerea in aplicare a Directivei nu are in vedere protectionismul, este vorba despre protectia lucratorilor detasati, indiferent daca acestia sunt din Bulgaria, Polonia, Romania, Spania, Germania, Danemarca sau Portugalia”, a afirmat europarlamentarul român.

De asemenea, „ne dorim ca piata unica si libera circulatie a serviciilor sa se bazeze pe principiul concurentei loiale si respectarea legilor sociale si de munca”, a concluzionat Minodora Clivetti. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.