Acasă Politic Bucuresti: Amenzi pentru nepurtarea centurii de siguranţă

Bucuresti: Amenzi pentru nepurtarea centurii de siguranţă

DISTRIBUIȚI

117959 – 24032013 – Aproape 29.000 de conducatori auto si pasageri au fost sanctionati, pe parcursul a sapte zile, pentru nepurtarea centurii de siguranta, a anuntat Politia Romana.

Potrivit sursei citate, reducerea mortalitatii prin accidente de circulatie cu 50%, in perioada 2011-2020, reprezinta un obiectiv important la nivel european. Una dintre modalitatile eficiente de diminuare a riscului de deces sau vatamare grava in caz de accident este utilizarea corecta a centurilor de siguranta si a dispozitivelor de retentie pentru copii.

In acest context, Directia Rutiera din Inspectoratul General al Politiei Romane a organizat o serie de actiuni la nivel national, in perioada 11-17 martie, pentru promovarea utilizarii acestor dispozitive de siguranta.

Actiunile s-au inscris in calendarul de activitati pentru anul 2013 al Organizatiei Politiilor Rutiere din Europa – TISPOL si s-au desfasurat concomitent pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre.

Pe parcursul actiunilor, la care au participat in medie peste 1.500 de politisti rutieri in fiecare zi, au fost aplicate 28.883 de sanctiuni contraventionale pentru nepurtarea centurii de siguranta.

Din totalul sanctiunilor aplicate, 27.720 au fost pentru conducatorii auto, iar 1.150 pentru pasagerii care nu purtau centurile de siguranta. Totodata, conducatorii de autovehicule au fost sanctionati in 109 cazuri pentru lipsa dispozitivelor de retentie pentru copii.

Actiunea se desfasoara in continuare. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.