Acasă Politic Bucuresti: Bicicliştii, daţi jos după trotuare

Bucuresti: Bicicliştii, daţi jos după trotuare

DISTRIBUIȚI

117520 – 07032013 –  Odată cu reînceperea trasării marcajelor rutiere pe străzile Capitalei, luna aceasta, ar putea fi trasate şi piste noi de biciclete. Acestea nu vor mai fi pe trotuar, ca până acum, ci direct pe carosabil.

Retrasarea marcajelor rutiere a început în Bucureşti din 1 martie, după ce bulevardele Capitalei au stat timp de peste un an de zile fără marcaje din cauza unui litigiu în care a fost implicată Administraţia Străzilor.

Ideea de a amenaja pistele de biciclişti pe carosabil nu este nouă.

Încă din vara anului trecut a fost constituită o comisie la nivelul Primăriei Capitalei, în care municipalitatea, alături de reprezentanţi ai ONG-urilor, RATB şi Brigăzii Rutiere au propus mutarea pistelor pe carosabil.

Comisia s-a întrunit de mai multe ori în ultimul an de zile, însă nu s-a ajuns la o soluţie certă în problema pistelor de biciclete.

În total în Bucureşti au fost amenajaţi peste 160 de kilometri de piste pentru biciclete, structurate în aproape 40 de tronsoane.

Acestea au fost amenajate în două etape: prima, cuprinzând în jur de 10 tronsoane, finalizată în 2008, iar cea de-a doua etapă, cuprinzând aproape 30 de tronsoane, a fost finalizată în 2010.

Acestea însumează o investiţie totală de peste 10 milioane de lei de la bugetul municipalităţii.

Dintre acestea, Poliţia Rutieră a desfinţat 20 de piste de biciclete din Bucureşti, adică aproape toate pistele nou-amenajate, iar bicicliştiii nu mai au acum voie să circule pe ele. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.