Acasă Politic Bucuresti: Daniel Morar vrea postul de procuror general

Bucuresti: Daniel Morar vrea postul de procuror general

DISTRIBUIȚI

117527 – 07032013 –  Fostul şef al DNA, Daniel Morar, şi-a depus candidatura pentru conducerea Parchetului General (PG), potrivit unor surse, citate de DeCeNews.ro. Câştigarea de către Morar a şefiei PG ar fi un plus şi pentru tabăra Hăineală din CSM. Revocările lui Vasilică Danileţ şi a Alinei Ghica au schimbat raportul de forţe din CSM, în defavoarea taberei Hăineală.

Totuşi, cei doi se agaţă de scaune, iar procesul ar putea dura luni de zile. Şefa CSM ar putea însă pierde un pion, reprezentanta societăţii civile în Consiliu, Daniela Ciochină, fiind în pragul unei anchete a ANI. Odată cu suspendarea judecătorului Adrian Neacşu din Consiliu şi magistratură, s-ar putea ajunge din nou la echilibru. Totodată, locul vacantat de procurorul George Bălan în vară ar putea fi luat de un procuror din tabăra Hăineală, ceea ce ar reduce la zero diferenţa.

Validată de Senat în urmă cu trei luni, Daniela Ciochină, reprezentanta societăţii civile din CSM, nu şi-a depus nici până la această dată declaraţia de avere, scrie Lumea Justiţiei. Susţinătoare a preşedintelui CSM, Oana Hăineala, Daniela Ciochină riscă declanşarea unei anchete din oficiu din partea ANI, privind verificarea averii acesteia.

Ar fi al treilea om pierdut de Oana Hăineală, după Alina Ghica şi Vasilică Danileţ.

Handicapul se reduce la doi prin suspendarea lui Daniel Neacşu, aprig contestatar al tandemului Ghica-Hăineală.

CSM va organiza pe 15 mai alegeri pentru numirea unui nou procuror în Consiliu, care în va substitui pe procurorul George Bălan, exclus în vara lui 2012 din CSM, după ce a fost acuzat de divulgare de informaţii secrete. Locul acestuia poate fi luat de un om a Oanei Hăineală, care ar putea reduce diferenţa dintre talerele puterii din CSM.

Echilibrul îl poate stabili însă Daniel Morar. De când a preluat funcţia de prim-adjunct al PG, Daniel Morar a fost contestat de asociaţiile de magistraţi pentru că a votat la şedinţele de plen ale CSM, deşi n-ar avea dreptul. În zona justiţiei se vehiculează că Daniel Morar şi-a depus candidatura pentru şefia Parchetului General. Dacă va câştiga postul, el ar deveni membru CSM în mod legitim şi de necontestat, restabilind raportul de forţe din CSM. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.