Acasă Politic Bucuresti: Din 15 martie intră în vigoare timbrul de mediu

Bucuresti: Din 15 martie intră în vigoare timbrul de mediu

DISTRIBUIȚI

117709 – 14032013 – Ordonanta de urgenta a Guvernului care prevede plata unui timbru de mediu la înmatricularea maşinilor, în locul actuale taxe auto, intră în vigoare pe 15 martie a. c. Timbrul de mediu nu va fi plătit însă de toţi.

Prin introducerea timbrului de mediu, pentru maşinile din categoriile Euro 4 şi Euro 3 se va plăti la înmatriculare o taxă mai mare cu 10-15 % faţă de nivelul din prezent.

Suma de plată va scădea însă cu 60% pentru Euro 2, cu 80% pentru Euro 1 şi cu 90% pentru non-euro. În ceea ce priveşte Euro 5 nivelul taxei va fi asemănător cu cel din prezent.

Şoferii care îşi vor plăti timbrul de mediu începând din 15 martie au nevoie de cartea de identitate a vehiculului, de documente care atestă dobândirea autovehiculului pentru care se solicită plata timbrului şi de rezultatul expertizei tehnice efectuate de Regia Autonomă „Registrul Auto Român”, potrivit normelor metodologice pentru aplicarea timbrului de mediu aprobate în ultima şedinţă de Guvern.

Calculul timbrului de mediu îl face agenţia fiscală pe raza căreia persoana îşi are domiciliul. În cazul firmelor, plata se va face la agenţia unde aceasta este înregistrată ca plătitoare de taxe şi impozite.

Potrivit documentului, timbrul se achită în lei la Trezoreriile Statului pe raza cărora şoferii îşi au domiciliul. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.