Acasă Politic Bucuresti: Din cauza crizei, deputatul Ana Birchall vrea modificarea Legii egalităţii de...

Bucuresti: Din cauza crizei, deputatul Ana Birchall vrea modificarea Legii egalităţii de şanse între bărbaţi şi femei

DISTRIBUIȚI

117715 – 14032013 – Deputatul PSD Ana Birchall a înregistrat la Camera Deputaţilor propunerea de modificare a Legii nr 202/2002, cu modificările şi republicările ulterioare, privind egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi.

”Problema egalităţii de gen se află de mult timp pe agenda Uniunii Europene, dar şi, individual, a statelor UE sau partidelor progresiste. Prin proiectul depus la Camera Deputaţilor îmi doresc în primul rând o armonizare deplină a legislaţiei româneşti cu cea europeană din domeniu. Este un proiect la care ţin nu doar pentru că sunt o reprezentantă a femeilor, dar şi pentru că aplicarea a unui numar cat mai mare din recomandările europene sau din modele altor state membre UE poate contribui la îmbunătăţirea vieţii femeilor în această perioadă de criză. Toate datele cercetărilor efectuate la nivel european au arătat că principalele victime ale crizei economice au fost femeile, indiferent dacă ne referim la salarizare, la găsirea unui loc de munca, la păstrarea locurilor de muncă aparţinând femeilor, la promovarea in functii de decizie” a spus deputatul PSD.

”Mulţumesc societatii civile, Femina Romania pentru contribuţiile şi sfaturile de substanţă primite în perioada de elaborare a proiectului de lege. De asemenea, mulţumesc colegelor şi colegilor parlamentari care susţin această iniţiativă. Am fost impresionată de numărul mare al celor care au semnat pentru modificarea legislaţiei, deopotrivă parlamentari femei şi bărbaţi. Acest lucru îmi arată că mentalităţile din România s-au modificat substanţial în ultimii ani. Astept ca legea sa fie votata cat mai curand in Parlament” a încheiat Ana Birchall. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.