Acasă Politic Bucuresti: Ion Iliescu spune că modificarea Constituţiei inseamnă mai mult decât părerea...

Bucuresti: Ion Iliescu spune că modificarea Constituţiei inseamnă mai mult decât părerea lui Traian Băsescu

DISTRIBUIȚI

117931 – 22032013 – Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat, vineri, că ideea revenirii la un Parlament unicameral este “năstruşnică” şi că modificarea Constituţiei nu se reduce la o singură părere.

„Parlamentul este suveran, iar orice proiect de modificare nu se poate reduce la părerea unei singure persoane, fie ea şi preşedintele României. Sunt nişte puncte de vedere. Se creează o comisie care să analizeze. Ştiu că preşedintele Traian Băsescu vrea neapărat Parlament monocameral. Am avut înainte de 1989 Parlament monocameral. (…) De unde până unde această idee năstruşnică? Lucrurile trebuie dezbătute de către specialişti, de către oameni cu experienţă”, a afirmat Iliescu, citat de Romania Libera.

Chestionat despre ideea organizării unui referendum comun în care să se voteze şi reducerea numărului de parlamentari, fostul preşedinte al României a spus că aceasta este o temă care trebuie discutată.

„Reducerea numărului de parlamentari să facă parte din acelaşi referendum este o temă ce poate fi discutată cu puncte de vedere. În privinţa Legii militarilor nu ştiu ce să vă spun. Eu sunt la pensie şi nu mă mai bag peste toate aceste lucruri”, a adăugat Ion Iliescu.

Fostul preşedinte a făcut aceste declaraţii înaintea unei conferinţe organizată de Ministerul Mediului cu ocazia Zilei Mondiale a Apei şi Zilei Mondiale a Meteorologiei.

Preşedintele Traian Băsescu a solicitat Camerei Deputaţilor, într-o scrisoare transmisă joi lui Valeriu Zgonea, să continue dezbaterile la proiectul de revizuire a Constituţiei transmis la Parlament în iunie 2011 şi care transpune rezultatele referendumului din 2009.

Băsescu a afirmat, joi, că cei din actuala majoritate sunt inconsecvenţi, pentru că în cazul unui referendum nevalidat, cel de demitere a preşedintelui, aceştia invocă voinţa poporului, însă consideră neglijabil un referendum validat, cum este cel privind Parlamentul.

El a subliniat că o iniţiativă de revizuire a Constituţiei care nu pleacă de la premiza implementării referendumului din 2009 nu se justifică şi va fi un eşec, pentru că va fi apoi respinsă de către populaţia „furioasă” la referendumul de validare a modificării legii fundamentale. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.