Acasă Politic București: Blaga, reales președinte al PDL

București: Blaga, reales președinte al PDL

DISTRIBUIȚI

Băsescu pierde teren important și în partidul de suflet117949 – 24032013 – Vasile Blaga, cu moțiunea ”România dreaptă, PDL – politica dincolo de lozinci” a câștigat al doilea mandat la șefia PDL, fiind ales la Convenția Națională Extraordinară a partidului, desfășurată sâmbătă, 23 martie 2013, la ROMEXPO, cu 2.344 de voturi. Elena Udrea, principalul contracandidat, susținută inclusiv de președintele Traian Băsescu, a strâns 2.014 voturi pentru moțiunea ”Noul PDL, o nouă Românie”, iar Monica Macovei a reușit 209 voturi pentru moțiunea intitulată ”Reformiștii”.

Elena Udrea a cerut renumărarea voturilor, nemulțumită de rezultat, însă nici la renumărare nu a avut success.

”Vasile Shenghen”, așa cum l-a numit deputatul Andreea Paul pe Blaga, a pornit favorit în cursa pentru președinția PDL, chiar dacă Udrea a încercat, prin toate metodele, manipularea votului, iar președintele Traian Băsescu i-a avertizat pe democrat-liberali că de opțiunea pe care o vor face va depinde continuarea parteneriatului dintre el și PDL.

Dintre cei aproape 5.000 de delegaţi au lipsit primarul Aradului, Gheorghe Falcă, și fostul ministru Radu Berceanu, unul din exponenţii gărzii vechi a partidului. Ambii le-au dat însă înainte de Convenție delegaţilor din filialele din care provin semnalul de vot.

Realesul Vasile Blaga a acuzat echipa Elenei Udrea, care a contestat rezultatatul alegerilor, că nu a pus niciodată la îndoială corectitudinea şi loialitatea colegilor. ”Ştiu că este greu să pierzi, şi eu am pierdut în 2011, dar nu am pus niciodată la îndoială corectitudinea şi loialitatea colegilor. Echipa are de îndeplinit reconstrucţia partidului. Există viată şi după 23 martie. Eu nu am stat prin hoteluri până la 12 noaptea şi nu am dat de mâncare pe gratis”, a spus, printre altele, Blaga.

Una dintre strategiile Elenei Udrea era aceea de a intra în turul al doilea cu Vasile Blaga, contând pe plecarea multor delegați susținători ai ”Buldogului” după primul vot. Ar fi rămas la vot majoritatea oamenilor Elenei Udrea și rezultatul ar fi fost întors în favoarea ei. Numai că nici oamenii lui Blaga nu au dormit, iar rezultatul s-a văzut. Udrea pierde, astfel, un prim mare examen în fața propriilor colegi de partid. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.