Acasă Politic Bucuresti: Percheziţii în Bucureşti şi Buzău pentru evaziune de 500.000 euro

Bucuresti: Percheziţii în Bucureşti şi Buzău pentru evaziune de 500.000 euro

DISTRIBUIȚI

117493 – 06032013 – Poliţiştii bucureşteni specializaţi în investigarea fraudelor, cu spijinul luptătorilor din cadrul structurii de acţiuni speciale a Poliţiei Capitalei, fac miercuri cinci  percheziţii domiciliare şi controale la mai multe locuinţe şi societăţi comerciale din Bucureşti şi Buzău, ai căror administratori sunt suspectaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, reprezentanţii societăţilor comerciale vizate ar fi prejudiciat statul român, prin înregistrarea în evidenţele contabile a unor cheltuieli fictive, cu scopul de a se sustrage de la plata taxelor datorate bugetului de stat. Administratorii, prin intermediul acestor societăţi comerciale, ar fi realizat importuri de produse IT (componente PC, camere video,laptopuri), pe care nu le-ar fi evidenţiat ulterior în evidenţele contabile. Poliţiştii verifică în cadrul acestei acţiuni şi posibilitatea ca reprezentanţii societăţilor comerciale vizate să fi comis şi infracţiuni de spălare de bani, activitate despre care există date şi indicii că ar fi vizat suma de 100 de  milioane de euro.

În cadrul acţiunii vor fi puse în executare şi trei mandate de aducere faţă de cei implicaţi în activitatea infracţională.

Prejudiciul estimat a fi adus bugetului consolidat al statului român evaziune este de 500.000 de euro. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.