Acasă Politic Bucuresti: Ponta: Deblocarea angajărilor la stat e necesară, dar numai cu acordul...

Bucuresti: Ponta: Deblocarea angajărilor la stat e necesară, dar numai cu acordul FMI

DISTRIBUIȚI

118131 – 29032013 –Programul de angajări „unu la unu” din sistemul de stat este necesar în special în sănătate, educaţie şi administraţie publică, a declarat, vineri, premierul Victor Ponta. Programul va fi implementat însă după ce va fi discutat cu FMI şi Comisia Europeană.

Declaraţia premierului vine după ce joi vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a anunţat  că în curând se vor debloca angajările din sistemul de stat  în regim de unu la unu.

„Este nevoie de acest program în special în sănătate şi în educaţie. În sănătate, dacă îţi pleacă o infirmieră de pe un etaj, nu poate să-ţi plece toate şapte infirmierele de la etajul unu la şapte ca să poţi să angajezi una. În educaţie la fel se întâmplă, nu pe partea de profesori, pe partea de personal auxiliar sunt probleme foarte mari iar în administraţie, ce vă spunea domnul Dragnea, pe bună dreptate, sunt primării care au ajuns să aibă doar primarul şi viceprimarul, nu mai au angajaţi, pentru că până nu pleacă şapte nu pot angaja unul şi pierdem fonduri europene şi nu pot desfăşura acţiuni importante, cum va fi cea referitoare la aplicarea Legii retrocedărilor. Deci, e necesar, dar e un program pe care în primul rând îl structurăm din punct de vedere bugetar, în al doilea rând îl discutăm cu partenerii noştri, cu FMI şi Comisia Europeană şi după aceea îl vom implementa, dar în această succesiune, nu întâi îl implementăm şi apoi îl discutăm”, a declarat Ponta. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.