Acasă Politic Bucuresti: Ponta: Programul „Cornul şi laptele” e „o risipă de bani”

Bucuresti: Ponta: Programul „Cornul şi laptele” e „o risipă de bani”

DISTRIBUIȚI

117844 – 20032013 – Premierul Victor Ponta a anuntat, marti, intentia guvernului de a anula programul „Cornul si laptele”, considerând că în acest moment programul reprezenta o „risipa de bani”.

„Programul acela cu cornul si laptele a fost o idee excelenta. Astazi, cand vorbim, e o risipa de bani. Nu mai consuma niciun copil cornul si laptele. Initial, era un stimulent pentru copii saraci. Eu cred ca acei bani trebuie sa ii folosim altfel, pentru ca sunt multi copii care merg acum, slava Domnului, parintii pot sa le dea de mancare. Sigur, nu consuma cornul ala si laptele, aruncam banii”, a declarat Victor Ponta.

Intentia din 2011 de suspendare a programului „Cornul si laptele” s-a lovit de opozitia indarjita a fostului premier Adrian Nastase. „Lasati in pace ‘Cornul si laptele'”, scria atunci Nastase pe blog.

„Pentru majoritatea zonelor sarace, programul este singura sansa pentru niste copii loviti de saracie. Nu voi fi de acord cu abandonarea acestui program. Pe aceasta linie de gandire, vom renunta si la stat, pentru ca este o cheltuiala inutila, de care nimeni nu mai are nevoie, nu-i asa?”, sustinea Adrian Nastase.

Programul „Cornul si laptele” a fost initiat in timpul guvernarii Nastase, cu scopul atragerii copiilor fara posibilitati materiale la scoalaşi reducerea abandonului şcolar. In 2011, guvernarea PDL a incercat sa desfiinteze acest serviciu, spunand ca genereaza mari pierderi financiare. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.