Acasă Politic Bucuresti: Ponta: Ştiam poziţia Germaniei, dar nu am vrut să anunţ

Bucuresti: Ponta: Ştiam poziţia Germaniei, dar nu am vrut să anunţ

DISTRIBUIȚI

117395 – 04032013 – Premierul Victor Ponta apreciază că este o prostie să credem că ministrul german de Interne a citit afirmaţiile ministrului de Externe, Titus Corlăţean, după care a emis opinia împotriva aderării României la spaţiul Schengen.

„Asta e chiar cea mai mare prostie. Să vă închipuiţi că ministrul german de Interne a citit ieri presa din România şi s-a apucat să declare. Asta e chiar de râsul lumii. Ideea Germaniei era cunoscută de noi, eu diplomatic nu am vrut să anunţ că ardea ţara. Ştiam că Germania are reţineri faţă de această decizie. Încercăm să ne atingem obiectivele europene cu mai multă demnitate şi înţelepciune”, a spus premierul, duminică seara, potrivit B1 Tv.

Întrebat dacă Guvernul îşi menţine decizia de a scoate aderarea de le lista pritorităţilor, premierul a răspuns: „Nu va mai fi o prioritate. Am spus foarte clar. Era ridicol să vorbim de fiecare dată. În octombrie să vedem dacă se poate lua o decizie, dacă nu, la anul. Cine a înţeles că nu mai vrem să intrăm în Schengen, asta e minte puţină, noi vrem să intrăm în Schengen. Proiectele României pe plan european sunt multe altele şi nu o să mai începem nicio discuţie, pentru că am făcut tot ce era posibil”, a mai spus Ponta. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.