Acasă Politic Bucuresti: S-a reluat tipărirea şi distribuirea cardului european de sănătate

Bucuresti: S-a reluat tipărirea şi distribuirea cardului european de sănătate

DISTRIBUIȚI

117711 – 14032013 – Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a reluat tipărirea şi distribuirea cardului european de asigurări de sănătate, oprită în 2012 din cauza lipse de fonduri.

Cardul se eliberează la cererea asiguratului şi poate fi folosit numai pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene.

„Cardul european se distribuie persoanelor asigurate în urma unei solicitări către casa de asigurări sociale de sănătate de care aparţin. După aderarea României la Uniunea Europeană, aveţi dreptul de a primi Cardul European de Asigurări Sociale de Sănătate (CEASS). Toate persoanele asigurate în sistemul de asigurări sociale de sănătate din România, aflate în şedere temporară pe teritoriul unui stat membru din motive turistice, profesionale sau pentru studii, pot utiliza cardul european de asigurări de sănătate“, se arată într-un comunicat al CNAS.

Cardul european este valabil şase luni de la data emiterii şi acoperă acordarea îngrijirilor medicale de urgenţă. Documentul nu este valabil în situaţia în care o persoană pleacă într-un alt stat membru al UE/SEE pentru a beneficia de tratament medical. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.