Acasă Politic Bucureşti: Demersuri pentru deblocarea dosarului Schengen

Bucureşti: Demersuri pentru deblocarea dosarului Schengen

DISTRIBUIȚI

117551 – 08032013 – Preşedintele Comisiei pentru politică externă, Petru Filip, a avut o întrevedere cu ambasadorul Franţei în România, Philippe Gustin. Cei doi oficiali au abordat, în cadrul întâlnirii, subiecte care vizează atât dezvoltarea relaţiilor bilaterale dintre România şi Franţa, cât şi aspecte ale impactului politicilor Uniunii Europene asupra economiei, justiţiei, reformelor administrative şi aspectelor sociale din statele membre ale Uniunii Europene, potrivit unui comunicat al Senatului.

Astfel, semnarea în februarie 2013, la Paris, a noii foi de parcurs din cadrul Parteneriatului strategic România-Franţa, dă mai multă substanţă cooperării dintre cele două ţări.

De asemenea, pe linia sprijinului pe care ţara noastră l-a avut permanent din partea Franţei, pentru dezvoltarea României ca stat modern, Franţa este ţara europeană de la care ţara noastră aşteaptă cel mai mult în susţinerea problemelor sale în plan european. În acest context, ţara noastră va menţine un contact permanent cu Parisul pentru a se putea depăşi blocajul în care s-a intrat în ceea ce priveşte dosarul Schengen.

S-a menţionat, de asemenea, importanţa acţiunilor destinate dezvoltării diplomaţiei parlamentare, ca şi necesitatea creşterii rolului Parlamentelor naţionale din statele membre ale UE în elaborarea politicilor europene şi luarea deciziilor aferente.

În cadrul dialogului s-a mai subliniat că modul de gestionare a campaniilor electorale din unele state membre ale UE are un efect din ce în ce mai vizibil nu numai pe plan naţional, acolo unde este firesc să acţioneze, ci şi în relaţiile cu unele state membre ale UE, ducând la interpretări conjuncturale cu privire la aspecte de interes comun.

S-a discutat pe larg despre excelenta reprezentare a Francofoniei în România şi s-au detaliat aspectele care fac vizibil acest lucru.

În contextul ultimelor evoluţii pe plan internaţional legate de eforturile de menţinere a păcii şi a unui climat de dezvoltare a valorilor umane, nu trebuie încurajate atitudinile eurosceptice şi eurofobe, ci, dimpotrivă, trebuie remarcat şi explicat, mai ales pentru tineri, care nu au trăit experienţa războiului, meritul UE de a realiza şi menţine între graniţele sale un spaţiu al păcii şi democraţiei, se precizează în comunicat. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.