Acasă Politic Bucureşti: În Sectorul 3 nu vor mai fi ridicate maşinile parcate neregulamentar

Bucureşti: În Sectorul 3 nu vor mai fi ridicate maşinile parcate neregulamentar

DISTRIBUIȚI

118127 – 29032013 – Consiliul Local al Sectorului 3 a votat joi, în unanimitate, renunţarea la ridicarea maşinilor parcate ilegal pe carosabil.

Astfel, se anulează hotărârea aceluiaşi Consiliu Local din februarie, prin care Serviciul de ridicări auto urma să fie concesionat unei firme private, pe o perioadă de cinci ani.

Revocarea hotărârii a fost propusă de către consilierii locali PDL, aceasta fiind şi atacată la Prefectură, având în vedere că nu fusese supusă dezbaterii publice, aşa cum prevede legea.

Primăria Sectorului 3 se aştepta să fie ridicate câte cel puţin 20 de maşini pe zi, adică 600 de autoturisme pe lună. Pentru recuperarea lor, proprietarii ar fi plătit o taxă propusă de 607 lei fără TVA, pe lângă amenda pentru parcarea neregulamentară.

Astfel, activitatea de ridicare a vehiculelor parcate neregulamentar ar fi urmat să genereze venituri lunare de 364.163 lei, respectiv între 4.369.960 lei în primul an şi 4.823.618 lei în al V-lea an, ceea ce înseamnă aproximativ 23 milioane de lei în total. Din aceşti bani, administraţiei locale i-ar reveni ca redevenţă între 43.700 de lei în primul an şi 48.236 în al V-lea an. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.