Acasă Politic Bucureşti: Judecătoare de la Tribunalul Bucureşti, reţinute de DNA

Bucureşti: Judecătoare de la Tribunalul Bucureşti, reţinute de DNA

DISTRIBUIȚI

117691 – 14032013 – Două judecătoare de la secţia penală a Tribunalului Bucureşti, acuzate de fapte de corupţie, au fost reţinute pentru 24 de ore, după ce au fost audiate de procurorii DNA. Viorica Dinu şi Antoanela Costache sunt cercetate într-un dosar pentru luare de mită în valoare de 100.000 euro şi pentru legături cu lumea interlopă. Cei doi magistraţii sunt cercetaţi pentru că ar fi luat mită de la clanul Duduianu.

Cele două judecătoare au ajuns la DNA în urma mai multor percheziţii.

Anchetatorii susţin că judecătoarele au primit bani pentru a favoriza în procese mai mulţi interlopi. Numele lor apar într-o serie de dosare controversate, cum ar fi cel al eliberării lui Sile Cămătaru. Problemele de sănătate ale lui Vasile Balint, dar şi faptul că şi-a zugrăvit celula sunt câteva din motivele invocate de judecătoare pentru scoaterea din închisoare a interlopului.

Potrivit unor surse judiciare, judecătoarele ar fi suspectate că au luat mită pentru a ajuta la eliberarea din arest a lui Dinel Nuţu, fost Staicu.

Una dintre judecătoare are pe rol unul din dosarele lui Dan Voiculescu şi face parte din completul care trebuie să judece eliberarea condiţionată a fostului premier Adrian Năstase. Viorica Dinu este judecătoarea care l-a condamnat pe Sorin Ovidiu Vîntu la 2 ani şi jumătate de închisoare cu executare. Primul termen al procesului s-a judecat în şedinţă secretă la cererea Vioricăi Dinu din cauza mediatizării excesive. O decizie a sa care a stârnit însă controverse a fost achitarea unui membru al mafiei chineze acuzat că ar fi ucis şi tranşat două persoane. Deşi procurorii au susţinut că probele sunt evidente pentru condamnare, magistratul a susţinut că chinezul „nu a participat la comiterea faptelor”.

Şi judecătoarea Antonela Costache a fost implicată în dosare celebre. Printre ele se numără cel al fostului senator PSD Cătălin Voicu sau al lui Fănel Pavalache, fost consilier al secretarului general al Guvernului. Tot Antonela Costache este cea care a emis mandatul de arestare pentru liderul MISA, Gregorian Bivolaru.

Sec]ţia de judecători a CSM a încuviinţat miercuri, 13 martie, percheziţia corporală şi domiciliară a celor două judecătoare, precum şi reţinerea şi arestarea lor preventivă.

Acuzaţiile aduse celor duă de DNA sunt traffic de influenţă şi luare de mită. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.