Acasă Politic Bucureşti: Ponta renunta la Paris

Bucureşti: Ponta renunta la Paris

DISTRIBUIȚI

117863 – 20032013 – Premierul Victor Ponta şi-a anulat participarea la Salonul de carte de la Paris şi deleagă aceasta sarcina ministrului Culturii, Daniel Barbu. Decizia a fost luată pe fondul scandalului din jurul Institutului Cultural Român (ICR) şi după ce mai mulţi scriitori au anunţat că nu vor merge la Paris, în semn de protest faţă de conducerea ICR.

Premierul Ponta a renunţat să mai participe la Salonul de carte din Paris, unde România este invitat de onoare, după ce mai mulţi scriitori din ţară şi diaspora au anunţat că nu vor lua parte la manifestare din diferite motive, România urmând să fie reprezentată de către ministrul Culturii, potivit Realitatea Tv.

Guvernul a anunţat, săptămâna trecută, că premierul Victor Ponta se va afla, în perioada 21-22 martie, la Salonul de Carte de la Paris. Anunţul a fost făcut după ce, în urmă cu o lună, premierul Ponta a efectuat o vizită la Paris, unde a semnat cu omologul său francez, Jean-Marc Ayrault, un acord de continuare pentru următorii cinci ani a Parteneriatului strategic încheiat între România şi Franţa în 2008. Premierul francez a anunţat atunci că România va fi invitat de onoare la Salonul de Carte organizat, în luna martie, în Franţa.

Neoficial, decizia premierului Ponta este atribuita scandalului aparut în ultimele zile între oamenii de cultură. La începutul şedinţei de miercuri a Guvernului, premierul a declarat că ministrul Culturii are „sarcina dificilă” de a merge la un eveniment care trebuia să facă cinste şi onoare României şi a criticat faptul că „adversarii politicii” au făcut o practică din a-şi exprima mereu nemulţumirile în faţa publicului european. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.