Acasă Politic Bucureşti: Zeci de medici, urmăriţi penal pentru reţete false şi decontări fictive

Bucureşti: Zeci de medici, urmăriţi penal pentru reţete false şi decontări fictive

DISTRIBUIȚI

118108 – 29032013 – Cel puţin 42 de medici sunt urmăriţi penal pentru fraude în valoare de peste 500.000 de euro, fiind acuzaţi că eliberau reţete false şi pentru că decontau analize medicale fictive.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti efectuează, vineri dimineaţă, 44 de percheziţii domiciliare şi la unităţi medicale.

Sprijinul tehnic a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii (SRI).

Medicii sunt acuzaţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals şi uz de fals, de dare şi luare de mită, dar şi de furt intelectual.

„Activitatea infracţională a constat, în principal, în fraudarea de către mai mulţi medici şi angajaţi ai unor laboratoare de analize medicale a bugetului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate prin decontarea unor analize medicale care nu au fost efectuate în realitate, cauzându-se un prejudiciu de peste 500.000 de euro”, se arată într-un comunicat al Parchetului Capitalei.

Alţi doi medici şi o farmacistă au fost puşi, joi, sub urmărire penală pentru acuzaţiile de fals, uz de fals şi înşelăciune. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.