Acasă Politic Coreea de Nord şi-a plasat armata în stare de luptă

Coreea de Nord şi-a plasat armata în stare de luptă

DISTRIBUIȚI

118034 – 26032013 – Autorităţile din Coreea de Nord şi-au plasat marţi armata în stare de alertă „gata de luptă” şi le-a cerut unităţilor sale speciale „strategice” să se pregătească pentru eventuale lovituri asupra SUA, inclusiv asupra insulelor Guam şi Hawaii din Pacific, potrivit AFP, care citează KCNA, agenţia de presă oficială a regimului de la Phenian.

„Comandamentul armatei poporului coreean declară că toate trupele de artilerie, inclusiv unităţile strategice de rachete şi unităţile de artilerie cu rază lungă de acţiune trebuie să fie plasate în stare de alertă gata de luptă”, potrivit KCNA.

Aceste unităţi trebuie să fie gata să atace „toate bazele militare americane din regiunea Asia-Pacific, inclusiv de pe continentul nord-american, Hawaii şi Guam”, precum şi din Coreea de Sud.

Phenianul a ameninţat deja, săptămâna trecută, că va ataca baze militare americane din Japonia şi Guam, ca ripostă faţă de survolarea cu bomardiere de tip B-52 a teritoriului sud-coreean. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.