Acasă Politic Rovana Plumb, la consiliul de Mediu al UE

Rovana Plumb, la consiliul de Mediu al UE

DISTRIBUIȚI

117869 – 20032013 – Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, va participa joi la reuniunea Consiliului de Mediu al Uniunii Europene, care se desfăşoară la Bruxelles şi reuneşte miniştri ai mediului din Statele Membre.

            În cadrul acestei reuniuni, preşedinţia irlandeză a UE va supune dezbaterii Consiliului propunerea de Directivă de modificare a Directivei 2011/92/UE privind evaluarea efectelor anumitor proiecte publice şi private asupra mediului, propunerea de Directivă de modificare a Directivei 98/70/CE privind calitatea benzinei şi a motorinei, potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului.

            Totodată, în cadrul dezbaterilor Consiliului de Mediu al UE vor fi supuse dezbaterii şi propunerea de modificare a Directivei 2009/28/CE privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile şi propunerea de Regulament privind accesul la resursele genetice şi distribuirea corectă şi echitabilă a beneficiilor care rezultă din utilizarea acestora în Uniune.

            Tot cu această ocazie se va organiza un schimb de opinii referitoare la Raportul privind revizuirea Regulamentului REACH; Comunicarea Comisiei „A doua revizuire a cadrului de reglementare a nanomaterialelor”.

            În marja reuniunii Consiliului de Mediu, va fi organizat şi un dejun de lucru, în cadrul căruia urmează să fie discutate acţiunile ulterioare Conferinţei Rio+20: obiectivele de dezvoltare ale mileniului, obiectivele de dezvoltare durabilă şi un cadru cuprinzător pentru dezvoltarea durabilă şi eradicarea sărăciei după 2015. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.