Acasă Politic Strasbourg: Comisarul Fule: MCV nu trebuie să condiţioneze aderarea la Schengen

Strasbourg: Comisarul Fule: MCV nu trebuie să condiţioneze aderarea la Schengen

DISTRIBUIȚI

117713 – 14032013 – Comisarul european pentru extindere, Stefan Fule, a atras atenţia, miercuri, în timpul dezbaterii din Parlamentul European, că nu ar trebui să se condiţioneze accesul la Spaţiul Schengen de raportul privind Mecanism de Cooperare şi Verificare (MCV) şi că între cele două nu trebuie să existe o legătură politică.

La ultimul punct de pe ordinea de zi a reuniunii de miercuri, Fule a afirmat că între Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi aderarea la spaţiul Schengen nu ar trebui făcută o legătură politică.

„Aş dori să subliniez aici încă o dată: Comisia nu sprijină această legătură. Procesul Schengen are propriile sale instrumente de evaluare a capacităţii şi Mecanismul de Cooperare şi Verificare nu vrea să a înlocuiască aceste instrumente”, a spus Stefan Fule.

Parlamentarii europeni au discutat progresele făcute de România şi Bulgaria în consolidarea statului de drept, în independenţa justiţiei şi în combaterea corupţiei, reflectate în rapoartele privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare, potrivit Digi24.

„Comisia Europeană rămâne în continuare în strânsă legătură cu autorităţile din România şi Bulgaria şi vom prezenta următorul raport la finalul acestui an. De asemenea, ne vom continua monitorizarea strânsă şi dialogul care este în derulare pentru a consolida reformele şi a ajuta cele două state membre să îndeplinească obiectivele prevăzute prin acest mecanism”, a conchis comisarul european pentru extindere. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.