Acasă Uncategorized Bucuresti: Abuzuri şi corupţie la CONPET

Bucuresti: Abuzuri şi corupţie la CONPET

DISTRIBUIȚI

118479 – 11042013 – În urma unui control efectuat la SC Conpet SA Ploieşti, Corpul de Control al premierului Ponta a decis că sesizeze DNA în legătură cu posibile fapte de natură penală. Vizaţi sunt directorul general Tudor Dorin şi mai mulţi membrii din conducerea societăţii, pe care reprezentanţii guvernului îi acuză de abuz în serviciu şi fapte de corupţie.

Principalele acuzaţii se referă la faptul că directorul general a acordat peste 1,8 milioane de euro Clubului sportiv Conpet, din banii societăţii, deşi era asociat la clubul respectiv. În plus, societatea a pus la dispoziţia clubului două baze sportive şi patru autovehicule, iar cheltuielile aferente au fost suportate din profitul societăţii.

“În calitate de director general al SC Conpet SA, Tudor Dorin a semnat cu Clubul sportiv Conpet, în care deţinea calitatea de asociat, două contracte de sponsorizare, în sumă de 475.000 lei. Sumele au fost scăzute din impozitul pe profit, în condiţiile în care conducerea clubului sportiv era exercitată de angajaţi ai sponsorului”, se precizează în raportul Corpul de Control al primului ministru, dat joi publicităţii. Din acelaşi document reiese că SC Conpet SA a acordat clubului amintit “fonduri în cuantum de 7.337.934 lei, înregistrate în evidenţele contabile ale societăţii ca şi cheluieli cu utilităţile şi personalul”. Astfel de cheltuieli nu pot fi justificate, întrucât clublul sportiv este constituit sub forma unei persoane juridice fără scop patrimonial, care funcţionează independent de societatea respectivă, precizează reprezentanţii Corpului de Control. Potrivit acestora, faptul că societatea Conpet SA a suportat cheltuielile de funcţionare a clubului sportiv, în perioada 2009-2012, a avut ca efect diminuarea profitului impozabil şi implicit diminuarea impozitului pe profit datorat statului.

Din raportul aminitit reiese că, în perioada 1 ianuarie 2009 – 31 decembrie 2012, mai mult de jumătate din banii alocaţi de către societatea Conpet pentru contracte de reclamă şi publicitate au fost viraţi în conturile clubului sportiv. „Contractele de publicitate şi reclamă în sumă de 989.500 lei fără TVA, reprezintă de fapt contracte de sponsorizare simulate, în baza cărora clubul sportiv a primit fonduri suplimentare de la SC Conpet”, arată reprezentanţii guvernului. Ei au mai constatat şi că, în aceeaşi perioadă, societatea condusă de Tudor Dorin a virat 1,57 milioane de lei în conturile aceluiaşi club, sub forma unor sponsorizări.

Clubul sportiv Conpet a fost înfiinţat în anul 2000, sub forma ulei asociaţii – persoană juridică distinctă, fără scop patrimonial. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.