Acasă Politic Bucureşti: Surpriza lui Ponta: Kovesi la DNA

Bucureşti: Surpriza lui Ponta: Kovesi la DNA

DISTRIBUIȚI

118233 – 03042013 – Ministrul Justiţiei, Victor Ponta, a trimis miercuri către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) propunerile pentru şefia Parchetului General, DNA şi DIICOT, anunţă Guvernul României, pe site.

Procurorul Tiberiu Nitu este propus pentru functia de procuror general, iar procurorii Bogdan Licu si Codrut Olaru, ca prim-adjunct si, respectiv, adjunct al procurorului general. Fostul procurer general al României, Laura Codruta Kovesi, este nominalizată pentru şefia DNA, iar pe Alina Bica si Elena Giorgiana Hosu – pentru funcţiile de procuror sef si, respectiv, adjunct al sefului DIICOT.

Potrivit comunicatului official, propunerile au fost făcute ”in baza mandatului strict limitat pe care mi l-am asumat, avand ca obiectiv rezolvarea situatiei de instabilitate a Ministerului Public si identificarea unor solutii de asigurare a stabilitatii si predictibilitatii Ministerului Public, precum si de a asigura respectarea angajamentelor externe ale Romaniei si de a intari independenta justitiei”.

Mandatul lui Daniel Morar expiră în data de 3 aprilie 2013, fără posibilitatea legală a prelungirii acestuia de catre CSM, lucru care ar atrage nelegalitatea actelor emise de acum inainte catre Ministerul Public.

Cu nici 24 de ore inainte, premierul Ponta declarase ca nu va face propunerile de numire a procurorilor sefi, ramand ca aceasta procedura sa fie indeplinita de viitorul ministru al Justitiei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.