Acasă Politic Franta: De la intensiv la eficient

Franta: De la intensiv la eficient

DISTRIBUIȚI

118238 – 03042013 – Secretarul de Stat în cadrul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, Elena Dumitru va participa joi, 4 aprilie 2013, la conferinţa la nivel înalt “Spre modelul unei economii durabile. De la productivitatea muncii la productivitatea resurselor – Forumul Paris 2013”. Evenimentul este organizat de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (ONUDI) în colaborare cu Agenţia Franceză pentru Dezvoltare.

            Conferinţa Forumul Paris 2013 reprezintă o continuare a Conferinţei ONU privind Dezvoltarea Durabilă de la Rio de Janeiro 2012 – Rio+20 în ceea ce priveşte Cadrul decenal al programelor privind consumul şi producţia durabile. În acest context, Conferinţa Forumul Paris 2013 va beneficia de prezenţa unui număr ridicat de reprezentanţi guvernamentali de nivel înalt precum şi şefi ai organizaţiilor guvernamentale şi non-guvernamentale din domeniul protecţiei mediului, potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului.

            Dezbaterile vor avea ca scop principal identificarea elementelor cheie în vederea elaborării unui model sustenabil pentru dezvoltarea economică. Discuţiile se vor axa pe modalităţile de tranziţie de la munca bazată pe utilizarea intensivă a resurselor spre un model de producţie care să aibă la bază eficienţa resurselor.

Totodată, vor fi analizate politicile şi modalităţile de finanţare necesare în vederea tranziţiei spre economia verde şi necesitatea urgentă o industrie verde.

            Elena Dumitru va vorbi la conferinţă despre economia verde şi creştere economică durabilă – de la utilizarea intensivă a resurselor la eficienţa resurselor, cadrul legislativ, financiar şi politic pentru o economie verde, industrie verde pentru o economie durabilă. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.