Acasă Politic București: De Ziua Limbii Romane, IEH a impartit carti în limba romana

București: De Ziua Limbii Romane, IEH a impartit carti în limba romana

DISTRIBUIȚI

122247 – 01092013 – Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni împreună cu Federaţia Asociaţiilor de Basarabeni din România au organizat evenimentul “Împreună pentru Limba Română”.

Evenimentul, desfăşurat în Parcul Lia Manoliu din Bucureşti, a constat în împărţirea cărţi în limba română şi baloane tricolore. Alături de invitați de onoare au fost recitate poezii în limba română. Actorul Ion Arcudeanu şi studentul originar din Basarabia, Victor Dodon, au recitat poezii patriotice.

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni are ca scop sprijinirea învăţământului în limba română în afara graniţelor ţării prin promovarea limbii române, a culturii şi a tradiţiilor în rândul comunităţilor româneşti. În acest sens, păstrarea identităţii etnice, culturale şi lingvistice a românilor şi sprijinirea unui sistem de învăţământ în limba maternă reprezintă o preocupare constantă a IEH. Anul acesta, 2013, în premieră, în data de 31 august – Ziua Limbii Române a fost pe ambele maluri ale Prutului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.