Acasă Politic Bucuresti: Proteste de amploare impotriva proiectului Rosia Montana

Bucuresti: Proteste de amploare impotriva proiectului Rosia Montana

DISTRIBUIȚI

122257 – 02092013 – In jur de 3.000 de persoane au participat duminica la un protest in Capitala impotriva avizului dat de Guvernul condus de Victor Ponta pentru proiectul de lege privind exploatarea aurului si argintului de la Rosia Montana.

Manifestantii s-au strans in Piata Universitatii cu pancarte si mesaje atat pentru guvernanti, cat si pentru opozitie – „USL/PDL – aceeasi mizerie”, apoi au marsaluit pana la sediul Guvernului, unde au cerut demisia premierului Ponta si chiar au incercat sa intre in sediul institutiei.

Si dupa miezul noptii, in jur de 1.000 de manifestanti se afla inca in Piata Universitatii, unde si-au instalat corturi si au continuat sa scandeze impotriva politicienilor si a canadienilor de la Gold Corporation.

„Presa romana, plina de minciuna”, au scandat, de asemenea, manifestantii ori de cate ori reporterii apareau printre ei. Dojeniti de jurnalisti, protestatarii au explicat: „Firma canadiana cheltuieste foarte multi bani pentru reclame in presa si cand acele reclame apar, criticile dispar subit”.

Manifestantii au anuntat ca nu se vor opri aici, ci vor continua si zilele urmatoare, in numar tot mai mare. „Iesim in strada ca in ’90”, spun ei.

Si in tara mii de oameni au iesit in strada, in mai multe orase, cerand acelasi lucru: retragerea proiectului si demisiile celor care l-au avizat. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.