Acasă Politic Bucuresti: “Romania – O calatorie regala 2013″ la Palatul Elisabeta

Bucuresti: “Romania – O calatorie regala 2013″ la Palatul Elisabeta

DISTRIBUIȚI

122429 – 08092013 – Palatul Elisabeta din Bucureşti va găzdui, în zilele de luni  9 – joi 12 septembrie, evenimentul “România – O călătorie regală 2013″, organizat de Casa Majestății Sale Regelui.

Evenimentul din septembrie 2013 reunește 23 de personalități din Marea Britanie, Franța, Australia, Statele Unite ale Americii și Elveția. Lor li se alătură o serie de personalități din viața românească.

“România, o călătorie regală” este un proiect anual realizat de Casa Majestății Sale Regelui, începând din anul 2004. Proiectul reia inițiativa Regelui Carol I și a Reginei Elisabeta, numită “Croaziera regală pe Dunăre”, pe care primii Suverani ai României au inaugurat-o în ultimul sfert al secolului al XIX-lea. Atunci, ca și acum, Casa Regală dorea promovarea în Europa și în lume a celor mai importante virtuți și interese ale Statului român, insuficient cunoscute.

În cele nouă ediții precedente, “România, o călătorie regală” a reunit câteva sute de personalități de pe toate continentele, reprezentând mediul politic, economic, militar și cultural, precum și presa. Scopul a fost acela de a prezenta personalităților influente ale lumii România de astăzi, realitățile și perspectivele ei, potențialul ei natural și uman, respectând tradiția și ospitalitatea românească și înfățișându-le la un standard de excelență.

În anul 2013, “România, o călătorie regală” va purta pașii invitaților străini și români în București, la Sinaia și la Alba Iulia. Invitații vor participa la un concert de gală la Sala de Muzică a Castelului Peleș, susținut cu măiestrie de Camerata Regală. Ei vor lua parte la o serie de ceremonii în Holul de Onoare și Sala Florentină a castelului, precum și la un dineu oficial la Bastion. Participanții vor vizita obiective istorice și culturale din Capitală și din Alba Iulia.

La “România, o călătorie regală” din anul acesta, care reprezintă a zecea ediție consecutivă, vor participa Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare, Principele Radu, Principesa Elena, Principele Nicolae, ES dl Alexander Phillips Nixon și Elisabeta, fiica Principesei Elena. Majestățile Lor Regele Mihai și Regina Ana au participat la edițiile 2008, 2009, 2010 și 2011 ale proiectului.

“România, o călătorie regală” este o inițiativă susținută financiar și logistic exclusiv de Majestatea Sa Regele, fără niciun sprijin din partea Statului. Proiectul se bucură, însă, de sprijinul generos al sectorului privat.

În anii 2004 și 2005, primele două “Călătorii regale” au avut loc pe Dunăre, în memoria Regelui Carol I și a Reginei Elisabeta. În anul 2006, “Călătoria regală” a cuprins Săvârșin, București și Valea Jiului. În anii 2007, 2008, 2009, 2010, 2011 și 2012, “România, o călătorie regală” a cuprins Bucureștiul, Sinaia, comuna Comana din Giurgiu, Alba Iulia, Sibiul și Sighișoara, precum și mânăstirile din Nordul Moldovei. În unii ani, “Călătoria regală” s-a desfășurat în două părți diferite ale anului, cu grupuri diferite de musafiri. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.