Acasă Politic Bucuresti: Romania va trimite in continuare politisti in Germania

Bucuresti: Romania va trimite in continuare politisti in Germania

DISTRIBUIȚI

 122333 – 04092013 – Secretarul de stat Bogdan Tohăneanu a primit o delegaţie a Departamentelor de Audit Intern şi Prevenirea Corupţiei din cadrul Ministerului Federal german de Interne, condusă de către Peter Beiderwieden, coordonatorul acestor structuri.

În cadrul reuniunii de lucru au fost abordate subiecte de interes atât în plan bilateral, cât şi din perspectiva consolidării parteneriatului privind dezvoltarea proiectelor comune pe linia cooperării poliţieneşti.

            În acest context, secretarul de stat Bogdan Tohăneanu a apreciat colaborarea poliţienească dintre cele două state, afirmând că aceasta reprezintă un model de bună practică în spaţiul european.

Cei doi oficiali şi-au exprimat dorinţa de a asigura întărirea acestei colaborări, oficialul român asigurând partenerii germani de întreaga disponibilitate instituţională a M.A.I. în realizarea acestui deziderat.

“Ne manifestăm deschiderea de a trimite, în continuare, în misiune operativă poliţişti români acolo unde partea germană consideră necesar, iar în acest sens am decis să trimitem, alături de cei doi ataşaţi de afaceri interne prezenţi deja în Germania, un alt ofiţer, cu misiunea de a îmbunătăţi schimbul de informaţii şi de a spori eficienţa măsurilor de combatere a criminalităţii transfrontaliere”.

Secretarul de stat Bogdan Tohăneanu a apreciat expertiza dobândită de către partea germană în domeniul absorbţiei fondurilor europene, apreciind că aceasta poate constitui baza unei viitoare colaborări dintre Ministerul român al Afacerilor Interne şi Ministerul Federal german de Interne.

Totodată, în cadrul reuniunii, a fost realizată o prezentarea a conceptelor managementului de performanţă şi a auditului de performanţă, utilizate de către administrația publică din Republica Federală Germania.

Ministerul Afacerilor Interne este o instituţie cu o activitate complexă şi tocmai de aceea avem nevoie de expertiza dumneavoastră în auditarea acestor activităţi. Personal, consider că o structură de audit puternică este vitală pentru desfăşurarea cu eficacitate a activităţii unui minister de o asemenea anvergură”, a declarat cu această ocazie oficialul român.

În final, secretarul de stat Bogdan Tohăneanu i-a invitat pe membrii delegaţiei germane să viziteze structura teritorială a Poliţiei de Frontieră Constanţa, pentru a se convinge de investiţiile consistente făcute de statul român în vederea securizării frontierei externe a Uniunii Europene, dar şi de maniera profesionistă de lucru a poliţiştilor români în protejarea spaţiului comun european.

Vizita de lucru în România a delegaţiei germane se desfăşoară în perioada 3 – 6 septembrie  a.c. şi are drept scop studierea cadrului auditului de performanţă pentru auditorii interni. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.