Acasă Politic Egipt: Fostul presedinte egiptean Morsi, trimis in judecata

Egipt: Fostul presedinte egiptean Morsi, trimis in judecata

DISTRIBUIȚI

122274 – 02092013 – Fostul presedinte egiptean Mohamed Morsi a fost trimis in judecata de autoritatile de la Cairo, acesta fiind acuzat de incitare la crima si violenta.

Masura a avut loc in conditiile in care majoritatea liderilor din Fratia Musulmana, din care facea parte si Morsi, a fost arestata, dupa inlaturarea presedintelul egiptean de la putere, pe 3 iulie, in urma unor proteste violente, relateaza Reuters.

De asemenea, noul guvern a numit o adunare aproape lipsita de islamisi si i-a pus la dispozitie 60 de zile pentru a revizui anumite amendamente ale Constitutiei.

Scopul masurii este sa fie sterse acele articole legislative islamice, introduce anul trecut de catre Fratia Musulmana sau de alte partide extremiste.

Un procuror i-a acuzat pe Morsi si pe alti membri ai Fratiei Musulmane de „comiterea unor acte de violenta si incitarea la crima”.

Acuzatiile se refera la violentele in care 12 persoane au fost ucise, in luna decembrie a anului trecut, in fata Palatului Prezidential, dupa ce Morsi a starnit furia protestatarilor cu un decret prin intermediul caruia puterile in stat i-au fost extinse. Ele se refera, de asemenea, si la alte episoade de violenta din ultima perioada in care a fost implicat Morsi. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.