Acasă Politic Bistrița Năsăud: Vasile Blaga: Crin Antonescu nu va fi in niciun caz...

Bistrița Năsăud: Vasile Blaga: Crin Antonescu nu va fi in niciun caz candidatul dreptei la prezidențiale

DISTRIBUIȚI

123839 – 31102013 – Preşedintele PDL, Vasile Blaga, prezent joi la Bistriţa, a declarat că exclude varianta ca liderul liberalilor, Crin Antonescu, să fie candidatul dreptei, în cazul în care USL s-ar destrăma.„Garantat nu. Eu nu cred că există pedelist care l-ar vota pe domnul Crin Antonescu. Doar doi oameni şi-au propus să ne desfiinţeze în ăştia

23 de ani, la un moment dat domnul Năstase şi al doilea Crin Antonescu. De altfel noi ne dorim ca USL să rămână unit şi să-l susţină în continuare, cu toate forţele pe domnul Crin Antonescu pentru alegerile din iarna viitoare. Suntem dispuşi la discuţii, partidul acesta are experienţa realizării unor coaliţii de succes. Foarte mulţi colegi vorbesc de unitatea, unificarea dreptei. Noi am realizat, la un moment dat, împreună cu PNL, Alianţa Dreptate şi Adevăr şi credem că modul în care a fost realizată acea alianţă, pe baze solide, este cel în care va trebui să procedăm în continuare pentru realizarea unei alianţe de dreapta, să ştim exact fiecare partid cum stă”, a spus Blaga.

Vasile Blaga este prezent la Bistriţa cu ocazia alegerilor interne pentru stabilirea candidatului la prezidenţiale, cei doi candidaţi rămaşi în cursă urmând să-şi prezinte moţiunile în cadrul unei întâlniri cu membrii PDL, programată pentru această după-masă. Blaga a evitat să spună de ce s-a retras din cursă Simona Creţu.

„A fost decizia domniei sale. Nu vreau să comentez mai mult, nu ştiu motivele”, a afirmat Blaga.

Acesta a mai spus că speră ca unul dintre cei doi candidaţi ai PDL, Cătălin Predoiu sau Gheorghe Falcă, să fie în stare să coalizeze toată dreapta de pe eşicherul politic, astfel încât, atunci când va fi desemnat unul dintre aceştia să candideze la funcţia supremă în stat să fie susţinut de toate forţele politice de dreapta.

„Noi, pentru prima dată în România am procedat la a ne desemna candidatul pentru funcţia supremă în stat, nu la masa verde, preşedintele cu 2-3 colegi, ci prin votul poporului pedelist şi cred că se vor prezenta la vot peste 200 de mii de colegi din cei peste 300 de mii de colegi pe care îi avem, asta ca dovadă a respectării de către mine şi colegii din Biroul Permanent Naţional a unei promisiuni pe care am făcut-o în interiorul partidului – creşterea democraţiei interne. Până la urmă, sute de mii de colegi pot să judece mult mai bine decât o poate face o mână de oameni. Cel care va fi desemnat deja va avea în spate votul a câtorva sute de mii de oameni. Eu sper ca pedeliştii să-l aleagă pe care care este în stare să convingă întreaga dreaptă românească. Aşa cum am spus în permanenţă suntem dispuşi spre discuţii cu celelalte formaţiuni care împărtăşesc aceleaşi valori ca noi, ca în jurul valorilor pe care le respectăm să ne putem uni, astfel încât candidatul pe care îl vom sprijini cu toţii să câştige alegerile prezidenţiale din iarna anului viitor”, a spus Blaga.

Alegerile pentru desemnarea candidatului pe regiunea Nord-vest vor avea loc sâmbătă, 2 noiembrie, în nu mai puţin de 46 secţii de votare din judeţele Maramureş, Sălaj, Bihor, Satu Mare, Bistriţa şi Cluj. La urne sunt aşteptaţi peste 20 de mii de membri PDL din cele şase judeţe arondate regiunii.

Alegerile pentru desemnarea candidatului PDL la Preşedinţie s-au desfăşurat deja, sâmbătă, în regiunea Nord-est, unde democrat-liberalii au ales ca viitorul candidat al partidului la alegerile prezidenţiale să fie Cătălin Predoiu.

Pe 9 noiembrie vor fi organizate alegeri în regiunea centru, în timp ce în 16 noiembrie în regiunea Vest, iar în 23 noiembrie în regiunea Sud-Vest. Membrii PDL din regiunea Sud-Est vor fi chemaţi la urme în 30 noiembrie, cei din regiunea Sud în 7 decembrie, iar ultimul scrutin va fi în 14 decembrie, când vor vota democrat-liberalii din Bucureşti, Ilfov şi din diaspora. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.