Acasă Politic Bruxelles: Discuţii între miniştrii Apărării din statele NATO şi omologul rus

Bruxelles: Discuţii între miniştrii Apărării din statele NATO şi omologul rus

DISTRIBUIȚI

123661 – 23102013 – Agenda zilei de 23 octombrie a Reuniunii miniştrilor Apărării din statele membre NATO a cuprins reuniunea Consiliului NATO- Rusia (NRC), cu participarea ministrului rus al Apărării, Serghei Shoigu, şi reuniunea cu partenerii ISAF, potrivit unui comunicat la Ministerului Apărării.

În cadrul NRC, aliaţii şi-au exprimat satisfacţia pentru reluarea întâlnirilor la nivelul miniştrilor Apărării şi au exprimat speranţa că acest format de dialog va continua cu regularitate, în spiritul creşterii transparenţei şi încrederii reciproce între membrii Consiliului NATO – Rusia.

De asemenea, au fost remarcate evoluţiile cooperării practice în Afganistan, precum şi cele privitoare la demersurile recente de soluţionare a crizei siriene.

În reuniunea extinsă, cu partenerii ISAF, au fost prezentate şi discutate ultimele evoluţii din teatrul afgan de operaţii, precum şi stadiul pregătirilor pentru alegerile prezidenţiale din Afganistan, de anul viitor. De asemenea, miniştrii Apărării au exprimat încrederea că relaţiile cu partea afgană vor evolua într-un ritm care să permită o tranziţie rapidă către viitoarea misiune de instruire şi asistenţă Resolute Support a NATO din această ţară.

Reconfirmarea angajamentului politic şi operaţional al României pentru succesul tranziţiei din Afganistan, conform calendarului, a fost încă o dată reiterată de către partea română, se precizează în comunicat. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.