Acasă Politic Bucuresti: Andreea Paul: Guvernul foloseste insolventa pentru a face politie politica

Bucuresti: Andreea Paul: Guvernul foloseste insolventa pentru a face politie politica

DISTRIBUIȚI

 123604 – 22102013 – PDL îi solicită premierului Victor Ponta să elaboreze în mod transparent un Cod al Insolvenţei care să răspundă nevoilor mediului de afaceri şi să nu folosească această lege cu grave probleme de constituţionalitate pentru a face poliţie politică, a declarat prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul în plenul Camerei Deputaţilor.

În discursul susţinut în cadrul dezbaterii asupra moţiunii simple Opriţi instituţionalizarea inchiziţiei audiovizualului şi manipularea democraţiei, Andreea Paul a subliniat că Guvernul Ponta a devenit sinonim cu insolvenţa.

“Guvernul Ponta a generat cu 20% mai multe insolvenţe în anul 2012 decât cele înregistrate în anul 2011. Sumele datorate de debitorii aflați în insolvență au crescut de 9 ori față de anul precedent. În fiecare zi din acest an intră 43 de firme în insolvenţă. Premierul se spală pe mâini de orice legătură cu valul de insolvenţe generat de hoţia şi incompetenţa Guvernului pe care îl conduce. Vă reamintesc că aproape 9 din 10 firme aflate în insolvenţă sunt IMM-uri – exact cele care înfiinţează locuri de muncă şi cei care susţin pe spinarea lor bugetul public”, a spus Andreea Paul.

“Sunt prea mulţi cei care intră în insolvenţă ca să fraudeze statul, a afirmat recent premierul şi astăzi ministrul Cazanciuc. Prin această declaraţie asistăm cumva la autodenunţul lui Victor Ponta în cazurile Oltchim şi Hidrolectrica, pe care USL le-a împins intenţionat spre faliment? Cine a câştigat din intrarea în insolvenţă a acestor companii? Gaşca lui Ponta de consultanţi şi de lichidatori, în nici un caz cei 2000 de şomeri de la aceste societăţi”, a declarat prim-vicepreşedintele PDL.

Andreea Paul a accentuat că o mai bună reglementare a insolvenţei prin dezbatere publică şi parlamentară  este o necesitate, dar că aceasta nu trebuie folosită drept instrument politic de represiune a presei şi de blocare a mediului economic. O nouă lege a insolvenţei trebuie să rezolve adevăratele puncte nevralgice: o mai bună colectare a taxelor, cu accent pe marii evazionişti din jurul USL, eliminarea corupţiei din contractele alocate de către stat şi transparentizarea lor, eliminarea procedurilor ilogice ale insolvenţei şi scurtarea termenelor pentru a permite restructurarea companiilor şi reluarea activităţii. Totodată, este nevoie de o dezbatere în Parlament, de pregătirea sistemului economic şi juridic şi de stabilirea unei date rezonabile pentru punerea în aplicare a noului Cod al Insolvenţei, a adăugat Andreea Paul.

“Prin actualul Cod premierul grăbeşte falimentul şi le refuză viitorul firmelor care se pot restructura pentru a-şi relua activitatea. Prin actualul Cod premierul anulează, în egală măsură, şansele creditorilor şi ale furnizorilor serioşi de a-şi recupera datoriile. Guvernul ignoră în mod iresponsabil, cu încăpăţânare criminală, realităţile economice şi sociale. Afectează ireversibil climatul economic, mediul de afaceri şi sistemul bancar. Şi nu numai atât. Ponta îi rezolvă, dintr-o lovitură, şi pe cei care ar putea transmite populaţiei că în fruntea Guvernului nu se află cel mai luminat om de stat. Mai mult, demersul Executivului – pe care niciun ministru nu a avut curajul să şi-l asume – duce pe noi culmi cenzura comunistă prin articolul care prevede suspendarea licenței televiziunilor sau radiourilor aflate în insolvenţă până la aprobarea planului de reorganizare”, a conchis reprezentantul PDL.

Camera Deputaţilor a dezbătut, luni moţiunea simplă „Opriţi instituţionalizarea inchiziţiei audiovizualului şi manipularea democraţiei”, iniţiată de 55 de deputaţi ai grupurilor parlamentare ale PDL şi PP-DD.

La dezbateri au participat deputaţii Ioan Adam, Mihai Tudose şi Ioan Răducan (Grupul parlamentar al PSD), Raluca Turcan şi Andreea Paul (Grupul parlamentar al PDL), Teodor Călin Nicolescu (Grupul parlamentar al PNL), Luminiţa Adam Pachel (Grupul parlamentar al PP-DD), Mate Andras Levente (Grupul parlamentar al UDMR), Aurelian Ionescu (Grupul parlamentar al PC), Mircea Grosaru (Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale) şi Mihai Tararache (din partea deputaţilor neafiliaţi).

Punctul de vedere al Guvernului a fost susţinut de ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.

Moţiunea va fi votată marţi. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.