Acasă Politic Bucuresti: Antonescu: PNL nu va accepta sub nicio forma creșterea cotei unice...

Bucuresti: Antonescu: PNL nu va accepta sub nicio forma creșterea cotei unice de impozitare

DISTRIBUIȚI

123667 – 24102013 – Preşedintele liberalilor, Crin Antonescu, a declarat că „PNL nu va accepta sub nicio formă, cât timp se află la guvernare, creşterea cotei unice de impozitare”. Antonescu a precizat că a existat o discuţie despre bugetul pe 2014 în care au fost prezentate mai multe variante.

„A existat o discuţie, nu o propunere a premierului sau a cuiva de a se mări cota unică, în perspectiva construcţiei bugetului pentru anul viitor în care s-au înfăţişat diferite variante pentru a putea spori veniturile. Printre aceste variante pur teoretice se număra şi aceasta, dar nimeni, nici premierul Ponta, nici cineva din PSD sau PNL nu a susţinut-o. Ceea ce vă pot asigura eu în acest moment, ştiind foarte bine care e poziţia ministrului de Finanţe, este că nu mărirea cotei unice va fi varianta aleasă. De altfel, chiar în cursul vizitei din SUA premierul, în dialogul său cu mediul de afaceri, cu companiile ameeicane, a invocat tocmai existenţa unei cote relativ scăzute de impozitare. Cert e că PNL nu va accepta sub nicio formă, cât timp se află la guvernare, creşterea cotei unice de impozitare. Nu e de imaginat că o mărire a cotei unice ar putea să fie suportată într-un mediu de afaceri care şi-aşa se mişcă foarte greu. Trebuie să ne gândim la ce facem să impulsionăm dinamica economică, şi nu să o strivim definitiv”, a spus Antonescu, la Realitatea Tv.

„Poziţia noastră e de a modifica politica de redevenţe, de a obţine o sporire de venituri de acolo, şi nu din supra-impozotarea mediului economic la nivelul cotei unice”, a mai spus liderul PNL. – www.promptmedia.ro

 


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.