Acasă Politic Bucuresti: Preşedintele României punctează din nou: A discutat telefonic cu Joe Biden

Bucuresti: Preşedintele României punctează din nou: A discutat telefonic cu Joe Biden

DISTRIBUIȚI

123700 – 25102013 – Presedintele Traian Basescu si vicepresedintele SUA Joseph Biden au avut in cursul serii de joi o convorbire telefonica. Aceasta s-a desfasurat la cererea vicepresedintelui american, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Biden „si-a exprimat recunostinta fata de presedintele Romaniei pentru modul in care tara noastra se implica in proiectele politice si militare care privesc securitatea internationala, precum si pentru participarea trupelor romanesti in misiunile militare din Afganistan. Totodata, el a salutat, in numele SUA, inceperea lucrarilor la situl pentru amplasarea sistemului antiracheta de la Baza din Deveselu, o componenta a securitatii si a structurii de aparare a NATO”.

Basescu a reiterat interesul deosebit pentru Parteneriatul strategic dintre Romania si Statele Unite ale Americii, subliniind ca relatiile bilaterale dintre tarile noastre reprezinta, in acest moment, „una dintre cele mai puternice garantii pentru securitatea Romaniei, precum si pentru stabilitatea regionala in Europa de Sud-Est”.

Cei doi oficiali au mai facut o evaluare a crizei din Siria si au analizat capabilitatile disponibile vizand implementarea cat mai rapida a deciziilor politice privind eliminarea arsenalului chimic sirian.

Totodata, demnitarii au facut o analiza a sanselor de succes in procesul de apropriere de Uniunea Europeana ale Ucrainei, Georgiei si Republicii Moldova la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius (Republica Lituania) din perioada 28 – 29 noiembrie, presedintele roman considerand ca cele trei state au sanse reale in procesul de asociere la UE si ca Romania le va sustine fara rezerve.

Basescu a vorbit si despre „importanta deosebita a investitiilor americane in tara noastra, cu un accent special pe domeniile care ar genera dezvoltarea economica, asa cum sunt cercetarea in domeniul tehnologiilor de varf, industria IT, industria auto, agricultura, industria alimentara si industria echipamentelor petroliere”, mai arata sursa citata.

La randul sau, vicepresedintele Statelor Unite ale Americii a subliniat potentialul mare de crestere economica al Romaniei in urmatorii ani daca aceasta va continua sa dezvolte un mediu de afaceri predictibil si transparent. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.