Acasă Politic Bucuresti: Astăzi se renegociază pactul de coabitare

Bucuresti: Astăzi se renegociază pactul de coabitare

DISTRIBUIȚI

123284 – 09102013 – Pactul de coabitare dintre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta va fi reanalizat si discutat, miercuri, la Palatul Cotroceni, de echipele de ”negociatori” (consilieri – n.r.) ai celor două tabere.

            Din partea presedintelui Traian Basescu vor participa consilierii prezidentiali Cristian Diaconescu si Iulian Chifu, iar premierul Ponta va fi reprezentat de ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, si de ministrul de Externe, Titus Corlatean.

            Intalnirea ar fi trebuit sa fie tinuta marti, insa ministrul de Externe, Titus Corlatean, a fost plecat din tara, cu probleme ministeriale.

            Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la Palatul Cotroceni, ca premierul a incalcat in repetate randuri pactul de coabitare pe politica externa, justitie si stat de drept, motiv pentru care a decis declansarea, marti, a unor consultari tehnice, prevazute in acord.

            Seful statului a enumerat, printre incalcarile acordului, declaratiile facute de premier legate de Kosovo sau regimul politic din Siria, dar mai ales ingerintele acestuia in justitie, care au afectat statul de drept.

            In schimb, premierul Ponta a spus ca nu doreste denuntarea pactului si a ales sa il ignore pe presedinte. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.