Acasă Politic Bucuresti: Baroul Bucuresti: Adrian Nastase ramane avocat

Bucuresti: Baroul Bucuresti: Adrian Nastase ramane avocat

DISTRIBUIȚI

123588 – 21102013 – Fostul premier Adrian Năstase poate rămâne avocat, potrivit unei decizii luată luni de Consiliul Baroului București, care apreciază că faptele care au dus la condamnarea acestuia nu au afectat calitatea sa de avocat. „Completarea este în următorul sens, şi anume: au fost aduse argumente că faptele care au stat la baza condamnării avocatului Adrian Năstase nu au afectat profesia de avocat”, a precizat decanul Baroului București, Ion Ilie Iordăchescu.

Aceasta este o a doua pronunțare a Consiliului Baroului, după ce Uniunea Națională a Barourilor din România a considerat drept nesatisfăcătoare motivele pentru care, la prima motivare a Comisiei, s-a decis menținerea fostului premier în barou.

În 20 iunie 2012, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ande închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii”, în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD. În 18 martie, Adrian Năstase a fost eliberat din penitenciar, după ce Tribunalul Bucureşti a admis cererea lui de eliberare condiţionată. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.