Acasă Politic Bucuresti: Berbeceanu ramane in spatele gratiilor

Bucuresti: Berbeceanu ramane in spatele gratiilor

DISTRIBUIȚI

123834 – 31102013 – Fostul sef al Brigazii de Combatere a Crimei Organizate Alba Iulia, Traian Berbeceanu, va fi cercetat in stare de arest preventiv. Decizia magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie de a-l tine pe Traian Berbeceanu in continuare dupa gratii este definitiva,

potrivit Mediafax.

Acesta este acuzat de procurori ca ar fi sprijinit o grupare suspecta de evaziune cu dosare petroliere. Berbeceanu le-ar fi dat membrilor gruparii informatii cu privire la controalele si perchezitiile autoritatilor. Fostul sef al BCCO si-a sustinut nevinovatia in fata judecatorilor.

„Cei aflati in gruparea informatorilor se intalnesc cu tot felul de surse. De cele mai multe ori, acestea sunt persoane din mediul infractional. Politistii desfasoara o activitate foarte periculoasa si asa se ajunge la marile dosare ale DIICOT”, a spus Berbeceanu, in fata judecatorilor instantei supreme.

Berbeceanu sustine ca toate intalnirile sale cu persoanele care aveau legaturi cu gruparea infractionala au avut scopul de a obtine informatii.

„Eu le inregistram cu reportofonul. (…) M-am intalnit cu ei pentru a obtine informatii. Ei ma cautau, ei veneau la mine. M-am intalnit cu informatorii caracterizati si nominalizati de unitatea de politie din care faceam parte, cat si cu alte surse informative care nu erau nominalizate in scriptele Politiei”, le-a mai spus Berbeceanu judecatorilor, cerandu-le sa-i dea posibilitatea de a se apara in stare de libertate.

De cealalta parte, procurorul de caz a sustinut ca solicitarea lui Berbeceanu de a fi judecat in libertate este neintemeiata.

„Berbeceanu a pozat in fata dumneavoastra in pozitia de victima. Din agenda gasita in masina lui reiese faptul ca pe el il preocupa ‘trimiterea la procurori doar a dosarelor cu fraieri’. Nu i se neaga performantele profesionale. Faptul ca se afla in boxa acuzatilor este o consecinta directa a activitatii acestui inculpat”, a spus procurorul.

Dupa finalizarea dezbaterilor de la Instanta Suprema, Traian Berbeceanu a fost dus la DNA pentru a fi audiat in privinta unei scrisori pe care el ar fi dat-o publicitatii si al carei mesaj era ca dosarul sau ar fi fabricat.

Fostul sef al BCCO Alba Iulia a fost arestat preventiv in 24 octombrie, printr-o decizie luata de Curtea de Apel Alba Iulia, la propunerea procurorilor DIICOT. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.