Acasă Politic Bucuresti: Concurenţa cu ochii pe “Traian Vuia”

Bucuresti: Concurenţa cu ochii pe “Traian Vuia”

DISTRIBUIȚI

123629 – 22102013 – Consiliul Concurenţei supune dezbaterii publice propunerile de angajamente formulate de Societatea Naţională Aeroportul Internaţional Timişoara “Traian Vuia” SA, implicată într-o investigaţie privind posibila încălcare a Legii Concurenţei.

Prin angajamentele propuse, compania urmăreşte înlăturarea îngrijorărilor concurenţiale ce au condus, în 2012, la declanşarea investigaţiei ce are ca obiect un posibil abuz de poziţie dominantă săvârşit de Aeroportul Timişoara prin acordarea de reduceri la plata tarifelor de aeroport şi la plata serviciilor de handling la sol doar pentru anumite întreprinderi de transport aerian. În practică acordarea acestor reduceri poate duce la aplicarea de către Aeroportul Timişoara a unor condiţii inegale la prestaţii echivalente şi poate crea un dezavantaj concurenţial întreprinderilor de transport aerian care nu obţin aceste reduceri.

Aeroportul Timişoara furnizează companiilor de transport aerian servicii de acces la infrastructura aeroportuară precum şi servicii de handling la sol, servicii care sunt prestate în schimbul plăţii unor tarife. Principalele tarife care trebuie plătite pentru utilizarea infrastructurii Aeroportului Timişoara sunt tariful de aterizare, tariful de servicii pentru pasageri, tariful de tranzit/transfer, tariful de securitate etc. Tarifele de aeroport fac obiectul unor grile de tarifare care sunt publicate în Publicaţia de Informare Aeronautică – AIP România.

După analiza observaţiilor formulate de către terţi, Consiliul Concurenţei poate solicita părţilor modificarea propunerilor şi poate decide acceptarea sau respingerea angajamentelor.

Angajamentele părţilor sunt monitorizate pe o perioadă stabilită prin decizie a Consiliului Concurenţei, verificarea îndeplinirii acestora fiind realizată de către autoritatea de concurenţă sau de către un mandatar desemnat în acest sens.

În cazul neîndeplinirii angajamentelor, compania poate fi sancţionată cu amendă de până la 10% din cifra de afaceri. Pe parcursul procedurii Consiliul Concurenţei poate redeschide la cerere sau din oficiu investigaţia, dacă se constată anumite nereguli.

Conţinutul angajamentelor formulate de Aeroportul Timişoara în cadul investigaţiei sunt publicate pe pagina de Internet a autorităţii de concurenţă.

Consiliul Concurenţei invită persoanele fizice sau juridice interesate de acţiunile întreprinderii investigate pe pieţele relevante să trimită observaţii cu privire la angajamentele propuse de către Societatea naţională până la data de 12 noiembrie 2013. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.