Acasă Politic Bucuresti: DNA vrea mai mulți acoperiți

Bucuresti: DNA vrea mai mulți acoperiți

DISTRIBUIȚI

123355 – 11102013 – Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a avizat favorabil, joi, proiectul ministerului Justitiei privind suplimentarea cu 50 de posturi la DNA pentru infiintarea unor structuri proprii de filaj, investigatori sub acoperire si recuperare a creantelor.

            Proiectul a fost pus in dezbatere publica de ministerul Justitie saptamana trecuta. Acesta priveste suplimentarea numarului maxim de posturi al DNA cu 50 de ofiteri si agenti de politie judiciara.

            Ministerul Justitiei a precizat ca analiza activitatii DNA a evidentiat ca sunt necesare structuri proprii de filaj si de investigatori sub acoperire, acestea fiind conditii esentiale pentru a creste eficienta activitatii de urmarire penala.

            „Investigatiile in cauze de coruptie se desfasoara in cele mai multe situatii in mod conspirat, avand in vedere ca toate persoanele implicate obtin beneficii si evita sa colaboreze cu organele judiciare. Acest specific impune folosirea de investigatori acoperiti si proceduri de filaj, prin supravegherea locurilor in care se consuma activitatea infractionala sau identificarea si localizarea in teren a persoanelor cercetate. (…) Lipsa unor politisti specializati in DNA impune ca procurorii sa delege aceste activitati catre lucratori din cadrul altor structuri, imprejurare care poate limita eficienta investigatiilor. Dubla subordonare a acestor lucratori poate afecta stabilirea prioritatilor investigative, ingreuneaza comunicarea in momentele operative si creeaza riscuri cu privire la confidentialitatea operatiunilor, in conditiile in care anchetele pot viza chiar persoane din cadrul acelor structuri”, se arata in nota de fundamentare care insoteste proiectul.

            Cele 50 de posturi sunt repartizate astfel: Serviciul de recuperare a creantelor – 20 ofiteri de politie judiciara, Serviciul de filaj – 12 ofiteri de politie judiciara, constituiti in doua echipe complete de supraveghere operativa, Serviciul de investigatori sub acoperire – 18 ofiteri de politie judiciara. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.