Acasă Politic Bucuresti: Inselaciuni cu locuri de munca coordonate din inchisoare

Bucuresti: Inselaciuni cu locuri de munca coordonate din inchisoare

DISTRIBUIȚI

123336 – 10102013 – Poliţiştii de la Secţia 5 Poliţie Bucureşti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., au efectuat joi percheziţii în două penitenciare din Bucureşti, precum şi în judeţul Argeş. Sunt vizaţi membrii unei grupări infracţionale, suspectaţi de comiterea de înşelăciuni cu locuri de muncă.

            În perioada august-octombrie a.c., poliţiştii bucureşteni, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., au documentat activitatea infracţională a mai multor persoane suspectate de săvârşirea de înşelăciuni.

            Suspecţii, care acţionau din penitenciar, ar fi utilizat datele a două societăţi comerciale şi ar fi postat anunţuri de angajare pe un site de profil, încheind mai multe contracte de angajare contra unor sume de bani.

            Astfel, după postarea anunţurilor de angajare pe internet, suspecţii se prezentau la telefon ca fiind administratorii celor două societăţi şi solicitau, de la persoanele interesate de obţinerea unui loc de muncă, diferite sume de bani. În acest mod, încheiau contracte de prestări servicii, achiziţie de aparatură IT sau autovehicule.

            Prejudiciul estimat creat de suspecţi se ridică la peste 100.000 de euro. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.