Acasă Politic Bucuresti: Sprijin din partea Parlamentului suedez pentru aderarea României la Schengen

Bucuresti: Sprijin din partea Parlamentului suedez pentru aderarea României la Schengen

DISTRIBUIȚI

123814 – 30102013 – Membrii Comisiilor reunite pentru drepturile omului ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au avut o întrevedere cu delegaţia Parlamentului Suedez, condusă de Sussane Eberstein, prim-vice preşedinte a Parlamentului suedez. În cadrul întrevederii au fost abordate domenii care privesc drepturile omului

(respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, ale copiilor institutionalizaţi şi ale minorităţilor naţionale, o atentie sporită fiind asupra comunităţii de etnie romă), egalitatea de şanse în viaţa politică şi mai ales în cea parlamentară și  protecţia mediului.

Delegaţia suedeză si-a manifestat intenţia de sprijin şi colaborare  în toate aceste domenii atât la nivel parlamentar cât şi în cadrul grupului de prietenie bilateral România Suedia.

Salutând şi apreciind deschiderea Suediei la libera circulaţie a persoanelor, membrii Comisiilor reunite și-au manifestat dorinţa de colaborare  în vederea respectării drepturilor celor care muncesc în afara graniţelor. În acest context delegaţia suedeza si-a exprimat poziţia referitoare la sprijinul acordat ţării noastre în vederea intrării în spațiul Schengen.

Preşedintele Comisiei pentru drepturile omului, culte şi minorităţi din Senatul României, senatorul Biró Rozália-Ibolya, a evidențiat faptul că în România există cadrul legislativ conform cu legislația europeană doar că va trebui să facem o evaluare corectă asupra implementării reglementărilor din domeniul drepturilor omului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.