Acasă Politic Bucuresti: Un secol de la eliberarea primului permis auto in Romania

Bucuresti: Un secol de la eliberarea primului permis auto in Romania

DISTRIBUIȚI

123338 – 10102013 – Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, însoțit de secretarul de stat Constantin Cătălin Chiper, au marcat joi momentul aniversar ocazionat de eliberarea primului permis de conducere românesc, în urmă cu 100 de ani. Evenimentul a avut loc în cadrul celei de a XI-a ediţii a Salonului Auto Bucureşti şi Accesorii, care s-a deschis astăzi la Romaero Băneasa.

            Cei doi oficiali ai MAI au semnat un prim plic dintr-o emisiune poştală dedicată evenimentului aniversar, care va fi utilizată atât în circuitul poştal, cât şi de către colecţionarii pasionaţi de tematici filatelice speciale.

            MAI participă la Salonul Auto București cu un stand propriu, unde este prezentată tehnica şi echipamentele aflate în dotarea mai multor structuri ale ministerului – Poliție, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Poliția de Frontieră.

            Cu ocazia Salonului Auto Bucureşti, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a organizat la standul MAI o expoziţie în cadrul căreia sunt prezentate documente şi însemne emise de către autorităţile române, în decursul timpului, pentru înmatricularea autovehiculelor şi atestarea dreptului de a conduce pe drumurile publice.

            Vizitatorii standului MAI vor putea consulta şi materiale de informare elaborate de către structurile Ministerului Afacerilor Interne pe tema siguranţei traficului rutier şi admira, totodată, autoturisme folosite de instituţiile statului român în perioada interbelică. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.