Acasă Politic Bucuresti: Una din trei victime ale traficului de persoane este minora

Bucuresti: Una din trei victime ale traficului de persoane este minora

DISTRIBUIȚI

123551 – 18102013 – Cu prilejul Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane (ANITP) a lansat oficial Raportul național antitrafic 2012.

Raportul reprezintă o viziune de ansamblu a rezultatelor eforturilor autorităților românești în această luptă, având un caracter descriptiv și explicativ în vederea cunoașterii fenomenului, a modului în care acesta apare și funcționează și a victimelor sale.

Traficul de persoane depistat de România are un caracter atât transnațional cât și național, transportul victimelor în vederea exploatării având loc atât dintr-o regiune națională către alta cât și din România către alte state.

Cele mai multe victime sunt traficate în afara granițelor țării, iar exploatarea sexuală este de departe cea mai întâlnită formă de trafic. Copiii sunt extrem de vulnerabili la victimizarea prin numeroasele forme pe care traficul de minori le poate îmbrăca.

Numărul victimelor identificate în acest an a fost de 1.041, acestea prezentând caracteristici din cele mai diverse.

Aproximativ una din trei persoane identificate ca victime ale traficului de persoane anual este de gen feminin, de aici nevoia de adresare a măsurilor specifice de gen.

Aproximativ una din trei victime identificate anual este minoră. Copiii sunt vulnerabili la exploatarea de orice fel, fiind victimele exploatării sexuale în special, însă și ale exploatării pentru muncă forțată, cerșetorie sau comiterea de furturi.

Mare parte din victime au fost recrutate de către persoane din cercul de cunoștințe sau au fost abordate de către necunoscuți, însă oricare ar fi natura relațiilor victimă-traficant, promisiunea locurilor de muncă bine plătite în străinătate este cel mai des folosită. Însă din ce în ce mai multe victime sunt recrutate pentru prostituție și/sau cerșetorie, fapt care denotă orientarea traficanților către anumite medii și categorii de persoane (prostituate sau cerșetori). – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.