Acasă Politic Centrul Sud-Est European de Aplicare a Legii de la București, doi ani...

Centrul Sud-Est European de Aplicare a Legii de la București, doi ani de activitate

DISTRIBUIȚI

123226 – 07102013 – Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, adresează felicitări luni, 7 octombrie 2013, Centrului Sud-Est European de Aplicare a Legii (SELEC), cu prilejul împliniurii a doi ani de activitate. SELEC este o organizaţie internaţională cu sediul la Bucureşti, care reuneşte 12 state membre şi reprezintă

un important mecanism de cooperare în Sud-Estul Europei în domeniul combaterii criminalităţii transfrontaliere.

Cu acest prilej, ministrul transmite aprecierea sa deosebită faţă de activitatea Centrului Sud-Est European de Aplicare a Legii, care are ca obiect coordonarea acţiunilor de  prevenire şi combatere a infracţiunilor transfrontaliere.

Oficialul român salută eforturile continue depuse de către Centrul Sud-Est European de Aplicare a Legii în realizarea mandatului său şi subliniază importanţa coordonării activităţilor diferitelor organizaţii şi formate de cooperare regionale, în contextul iniţiativelor României în calitatea de Preşedinţie-în-Exerciţiu a Procesului de Cooperare Sud-Est Europeană (SEECP). România deţine Preşedinţia-în-exerciţiu a SEECP în perioada 2013-2014.

SELEC are sediul la Bucureşti şi este singura organizaţie internaţională de aplicare a legii care reuneşte ofiţerii de legătură din partea autorităţilor poliţieneşti şi vamale din 12 state membre (Republica Albania, Bosnia-Herţegovina, Republica Bulgaria, Republica Croaţia, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Republica Elenă, Ungaria, Republica Moldova, Muntenegru, România, Republica Serbia şi Republica Turcia). SELEC oferă cadrul şi instrumentele adecvate pentru colaborare, coordonarea investigaţiilor comune şi facilitării schimbului de informaţii relevante.

Obiectivul SELEC este de a sprijini statele membre şi de a consolida coordonarea acţiunilor de prevenire şi combatere a criminalităţii organizate, când astfel de infracţiuni implică elemente transfrontaliere. SELEC, cunoscut anterior sub denumirea de Centrul SECI – este depozitarul experienţei acumulate în peste 14 ani de activităţi operaţionale, investigaţii comune şi analize strategice care acoperă cele mai sensibile domenii ale criminalităţii transfrontaliere din Europa de Sud-Est. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.