Acasă Politic Dmitri Rogozin: Traian Băsescu planifică anexarea Republicii Moldova de către România

Dmitri Rogozin: Traian Băsescu planifică anexarea Republicii Moldova de către România

DISTRIBUIȚI

123124 – 02102013 –Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a comentat, miercuri, pe contul său de Twitter, întâlnirea președintelui Traian Băsescu cu preşedintele Parlamentului moldovean Igor Corman, afirmând că preşedintele român planifică integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, apoi anexarea acesteia de către România,

potrivit www.timpromanesc.ro. “Calul Traian” a preconizat pentru Republica Moldova un exerciţiu în două mutări: mai întâi asocierea cu Uniunea Europeană, iar apoi Anschlussul (anexarea) ei de către România”, se menţionează în mesajul vice-premierului rus.

În cursul întâlnirii de luni, cu preşedintele Parlamentului moldovean, Igor Corman, Băsescu şi-a exprimat îngrijorarea că Republica Moldova ar putea repeta scenariul armean, în contextul în care Guvernul de la Erevan a preferat în ultimul moment să semneze acorduri cu Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan, deşi existau premisele integrării europene.

“Aveţi misiunea patriotică de a rămâne la putere în 2014-2015 pentru a ratifica acordurile, astfel încât acestea să nu rămână simple poveşti”, i-a transmis Băsescu lui Corman.

De asemenea, Camera Deputaţilor din Romania a adoptat, luni, o declaraţie privind susţinerea Republicii Moldova în eforturile de aderare la UE. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.