Acasă Politic Bucuresti: Procurorul Papici a fost demis. El instrumentase dosarul ”Frauda la referendum”

Bucuresti: Procurorul Papici a fost demis. El instrumentase dosarul ”Frauda la referendum”

DISTRIBUIȚI

 123138 – 03102013 – Procurorul Lucian Papici, seful Sectiei I din DNA, a fost demis, miercuri, de procurorul general Tiberiu Nitu. Informatia a fost confirmata de oficiali ai Parchetului ICCJ, dar și de procurorul papici. Potrivit surselor citate, delegarea pe functie a lui Papici a fost reinnoita de procurorul general, Tiberiu Nitu, in urma cu sapte zile.

Papici este procurorul care a anchetat frauda la referendumul, de anul trecut, pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, în care unul din acuzați este chiar vicepremierul Liviu Dragnea,

Miercuri dupa amiaza Nitu a informat Directia Nationala Anticoruptie (DNA), prin fax, ca delegarea lui Papici ca sef al Sectiei I din DNA inceteaza la 2 octombrie, data de la care functia este ocupata, pentru șase luni, de procurorul Iuliana Bendeac. Si adjuncta lui Papici, Mariana Alexandru, a fost demisa si inlocuita cu procurorul Viorel Cerbu.

Succesoarea lui Papici, Iuliana Bendeac este procurorul care, alaturi de procurorul sef serviciu Gheorghe Popovici, a instrumentat dosarul în care omul de afaceri Dan Voiculescu si pe fiica acestuia Camelia, alături de directorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, sunt acuzați de santajarea administratorului RCS-RDS Ioan Bendei.

Procurorul Viorel Cerbu a instrumentat dosarul permiselor de la Arges, precum si numeroase cazuri ce au vizat procurori, judecatori, avocati si politisti, iar recent le-a trimis în instanță pe judecătoarele Viorica Dinu si Antonela Costache de la Tribunalul Bucuresti. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.